Hyppää pääsisältöön

Kuningas Litmanen Amsterdamiin

Arto Koskisen ohjaama ja Mika Kaurismäen tuottama dokumenttielokuva Kuningas Litmanen kiinnostaa odotetusti myös ulkomailla.

Kuningas Litmanen -dokumentin kuvaa.

Suomessa jo lähes 20 000 katsojaa reilussa kahdessa viikossa elokuvateattereissa kerännyt dokumentti esitellään kansainvälisesti parhaalla mahdollisella foorumilla: Amsterdamin IDFA–dokumenttielokuvafestivaaleilla. IDFA-festivaaleja pidetään yleisesti maailman arvostetuimpina dokumenttielokuvafestivaaleina. Kuningas Litmanen esitetään festivaaleilla sunnuntaina 18. marraskuuta Reflecting Images Panorama -sarjassa.

Dokumenttielokuvan kohde Jari Litmanen on iloinen siitä, että dokumentissa vahvasti mukana oleva ympäristö ja festivaalit kohtaavat.

- Mielenkiintoinen yksityiskohta, että iso osa dokumentin sisällöstä on tehty juuri Amsterdamissa ja nyt elokuvan ensimmäinen kansainvälinen näytös on samassa paikassa. Toivon mukaan paikalla tullaan näkemään useitakin dokumentissa mukanaolleita ja haastateltuja Ajax-nimiä ja muita amsterdamilaisia, Litti toivoo.

Yksi nykyisistä amsterdamilaisista, joka toivoo olevansa paikalla, on Ajaxissa pelaava Suomen jalkapallomaajoukkueen kapteeni Niklas Moisander.

- Näin dokumentin maajoukkueen kanssa viime viikolla ja se oli minusta loistava. Dokumentti on jo nyt herättänyt paljon kiinnostusta Amsterdamissa enkä sitä ihmettele. Jari Litmanen on iso legenda seurassa ja kaupungissa, joten uskon, että dokumentin esityksestä Amsterdamissa tulee iso tapahtuma. Ilman muuta yritän päästä paikalle Amsterdamin näytökseen.

Moisanderin arvio on varmasti oikea, sillä elokuvassa haasteltujen nimilistaan kuuluu joukko seuran kaikkien aikojen maineikkaimpia pelaajia ja toimijoita Dennis Bergkampista Luis van Gaalin kautta Litmaseen itseensä. Jari Litmanen, ohjaaja Arto Koskinen sekä tuottaja Mika Kaurismäki tulevat myös olemaan paikalla esityksessä.

Lähteet: FS Film Oy