Hyppää pääsisältöön

Mokoma käänsi takkiaan kuin kepulainen demari ja vaihtoi heavynsä poppiin

Mokoman Punamultaa soi Uuden musiikin aamuvuoron Viikon tehona.Kuuntele näyte:

Mokoma // Kuva: Mokoma, Timo Isoaho

Yhdeksännen albumin rajapyykin pian ylittävä lappeenrantalaismahti Mokoma luottaa uutukaisellaan kauniisiin popmeldioihin ja totuttua kevyempään ilmaisuun.

Alkuun hieman Deftonesin tai Saran tyyliin keinuva kappale saa Marko Annalan puhtaiden laulusuoritusten myötä jopa timorautiaismaisia piirteitä. Astetta raskaapi _iskelmä_kään ei ole kaukaa haettu vertaus, sillä kokonaisuutta voisi luonnehtia porilaisittin jopa hyvin mäiseksi. Paperilla perin pelottava verrokkihelvetti on kuitenkin kokonaisuudessaan yllättävän toimiva, ja voi hyvinkin olla, että tämä hallituskokoonpanovaihtoehtoonkin viittaava kappale nousee Mokoman ensimmäiseksi todelliseksi radiohitiksi.

Onko kyseessä vuoden kovin suomalainen rocktunnelmointi, vai radiosoittoon ärsyttävän laskelmoidusti suunnattu sekasikiö, joka sysää koko bändin lopullisesti suomirockin väsyneiden reliikkien sarjaan?

Kuuntele biisi kokonaisuudessaan arkipäivisin n. klo 10.40 ja kommentoi alle, shoutboxiin tai tekstiviestillä 17176 (0,40€).