Hyppää pääsisältöön

Suomalaisräppärillä Bieberillekin hittejä tehtaillut supertuottaja: Koen olevani etuoikeutettu

YleX:n Viikon albumina soi Asteen Sirkus palaa -uutuus.

Tänään Rytmibarometrissa uutta musiikkia lahtelaisräppäri Asteelta.

Asteen Sirkus palaa on Viikon albumi - kuuntele koko levy

Albumin tuottaja ja säveltäjä Henri ”Henkka” Lanz, eli MGI on Asteen pitkäaikainen yhteistyökumppani, jonka mukaantulo oli keskeistä albumin valmistumisen suhteen. MGI asuu Los Angelesissa, jossa hän on tehnyt biisejä muun muassa Justin Bieberille, Akonille, 50 Centille ja Jason Derulolle. Vaikka tuottajalla menee lujaa Amerikassa, hän ei ole hylännyt pitkäaikaista yhteistyökumppaniaan Astetta.

- Olen tehnyt alusta saakka hommia MGI:n kanssa, enkä voi oikein kuvitellakaan osaavani työskennellä niin saumattomasti kenenkään muun kanssa. Henri kokeili muun muassa eri tausta- ja saundivaihtoehtoja mun makoillessa lattialla, jonka aikana sain spontaanisti kommentoida, millaista äänimaailmaa halusin levylle. Oli ilo työskennellä niin äärettömän lahjakkaan tuottajan kanssa jälleen kerran.

Aste kuvailee Henkkaa superlahjakkaaksi ja kokee olevansa etuoikeutettu, kun saa tehdä hänen kanssaan töitä. Levynteossa oli mukana toki muitakin lahjakkuuksia Asteen ja MGI:n lisäksi.

- Panostimme erityisen paljon tuotannon laatuun, mistä esimerkkinä albumin masterointi maailmanluokan artisteja työstävän tanskalaisen Anders Schumannin studiossa, Aste summaa kunnianhimoista projektiaan.

MGI:n lisäksi Aste on kokeillut biisinkirjoitusta tuottajalupaus Vasta 16-vuotias suomalais-DJ villitsee maailmalla - yhteistyötä supertähtien kanssa!kanssa.

Asteen tarinointia omasta levystään voi kuunnella kuluvan viikon ajan Uuden musiikin aamu- ja iltavuorossa.

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu