Hyppää pääsisältöön

Pussy Riot -kaksikko hakee lykkäystä tuomiolleen lasten takia

Kymmenen päivän kuluessa nähdään, miten käy.

Pussy Riotin Nadezhda Tolokonnikova oikeudessa // Kuva: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Punkryhmän kaksi vankilassa olevaa jäsentä hakevat lykkäystä vankeustuomiolleen. Tavoitteena on, että naiset suorittaisivat kahden vuoden rangaistussiirtola-tuomionsa vasta sen jälkeen, kun heidän lapsensa ovat täyttäneet 14 vuotta.

Nadezhda Tolonnikovan ja Maria Alyokhinan asianajotiimi on toiveikas lykkäyksen suhteen. Asiaa käsitellään kymmenen päivän kuluessa.

Kolmas pidätetty Pussy Riotin jäsen vapautettiin viime keskiviikkona. Kahta pidätettyä odottaa kahden vuoden vankeus rangaistussiirtolassa, joka sijaitsee satojen kilometrien päässä Moskovassa. Siirtolan olosuhteita on kuvattu kammottaviksi, eikä esimerkiksi perheenjäsenten tapaaminen onnistu kuin muutaman kerran vuodessa.

Lähteet: Ria Novosti