Hyppää pääsisältöön

Emmin ja Erkin teinirakkaus päättyi sopuisasti

Tosi tarinan ”Suomalaisia rakkaustarinoita” -sarjassa tavattiin Emmi ja Erkki, jotka nuoresta iästään huolimatta olivat seurustelleet jo kaksi vuotta. Suhde ei kuitenkaan kestänyt ja seuraavana vuonna eronnut pari kertoi kuulumisiaan Tiikerissä.

Emmi ja Erkki olivat 17-vuotiaita, käpyläläisiä nuoria. He olivat toistensa naapureita ja he olivat seurustelleet jo kaksi vuotta. Ensimmäisen kerran he tapasivat hiekkalaatikolla.

”Mä en vaan usko, että löydän ketään parempaa kuin Emmi”, Erkki sanoi.

"Suomalaisia rakkaustarinoita" näytti Emmin ja Erkin parisuhdeajan. Heidät esiteltiin myös yksilöinä. Emmi opiskeli Helsingin tekniikan alan ammattioppilaitoksessa Käpylässä, työskenteli avustajana Yleisradiossa ja haaveili radiotoimittajan ammatista. Erkki opiskeli lukiossa, haaveili viestinnän alasta, piirsi intohimoisesti ja rakasti The Doorsia.

Vaikka dokumentti loppui iloisissa tunnelmissa Emmin ja Erkin kaksivuotispäivillä, nuorten suhde päättyi sen jälkeen.

Entinen pari vieraili Tiikerissa vuonna 2000 kertomassa erostaan. Nuoret suhtautuivat eroonsa aikuismaisesti ja molemmat uskoivat, ettei tuntuisi pahalta nähdä toinen uuden seurustelukumppanin kanssa.

Teksti: Sonja Fogelholm

 • Leijonakuningas Jukka Jalonen

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen haastatteluissa.

  Jääkiekkovalmentaja Jukka Jalosella on taito saada pelaaja loistamaan ja joukkue kukoistamaan. Saavutusten listalla on muun muassa Suomen mestaruus, olympiapronssi ja MM-kulta. Sietäminen ja intohimo, siinä kaksi asiaa, jotka mestarivalmentaja nimeää menestyksen avaimiksi.

 • "Ilman unelmia ei voi elää tulevaisuuteen" – Chilen pakolaiset muistelevat vallankaappauksen kauhuja ja suomalaista solidaarisuutta

  Vuoden 1973 vallankaappaus sai suomalaiset aktivoitumaan.

  11. syyskuuta vuonna 1973 kenraali Pinochetin sotilaat aloittivat vallankaappauksen ja ryhtyivät tuhoamaan Chilen demokraattista järjestelmää. Stadionit muutettiin keskitysleireiksi, ihmisiä vangittiin, kidutettiin ja surmattiin. Elävän arkiston koostamassa artikkelissa entiset pakolaiset kertovat kokemuksiaan vankileireistä, kotiinpaluusta ja suomalaisesta solidaarisuudesta.

 • Chileläisen Alvarezin perheen pakolaisvuosista jäi muistoksi Turun murre – poika Luis palasi asumaan Suomeen

  Vaiheita pakolaisuudesta paluumuuttoon Ylen ohjelmissa.

  Alvarezit pakenivat Chilen syksyn 1973 vallankumouksen jälkeistä kaaosta ja vainoja Suomeen. Viisihenkinen perhe asettui Turkuun yli kymmeneksi vuodeksi, mutta palasi Chileen 1985. Suomeen sydämen siteet luonut vanhin poika Luis muutti kuitenkin takaisin Turkuun opiskelemaan. Perheen vaiheita on tallentunut Ylen ohjelmiin, joissa heitä saatellaan paluumatkalle vanhaan kotimaahan, käydään tapaamassa poliittisesti uudelleen järjestäytyvässä Chilessä sekä kuullaan perheen tarinaa aikuisena Turussa yliopistouran luoneen Luis Alvarezin kertomana.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto