Hyppää pääsisältöön

Totuus Makia Racingin ja Kimi Räikkösen yhteistyöstä

YleX Viikonloppu selvitti, miten kotimainen kovassa nosteessa oleva vaatemerkki Makia sai F1-mestaruudenkin voittaneen Jäämiehen mainoskampanjansa keulakuvaksi.

what will kimi do next // Kuva: Whatwillkimidonext.com

Runsaasti kummastusta herättäneet huhut Kimi Räikkösen uudesta sopimuksesta Kimi Räikkösen "suuri sopimusjulkistus" olikin mainos - katso video– kyseessä ei ollutkaan mikään autourheiluun liittyvä sopimus, vaan vaatemerkki Makian kanssa solmittu diili.

Tapauksesta on levinnyt netissä myös video, missä Jäämies kaapataan ja pienellä kiristämisellä mies allekirjoittaa sopimuksen. YleX Viikonlopun Anne päätti kuitenkin ottaa selvää, miten yhteistyökuviot aivan oikeasti järjestettiin.

YleX Viikonloppu tavoitti Makia Racingin managerimiehen The Spatial Fetishistin puhelimitse. Spatial Fetishistin mukaan Youtube-videon tapahtumat ovat täyttä totta, eikä sopimuksen solmimisessa kyse ollut suinkaan siitä, että Makia olisi kalastellut Räikköstä.

- Itseasiassa kysymys on siitä, miksi Kimi halusi päästä Makia-bisnekseen. Youtubessa kiertää pieni klippi siitä, miten me saimme hänet, The Spatial Fetishist kommentoi.

Kovista yrityksistä huolimatta YleX Viikonlopun Anne ei saanut ongittua The Spatial Fetishistiltä suurempia yksitysikohtia Makian ja Räikkösen välisestä diilistä, mutta kuuleman mukaan on mahdollista, että tulossa olisi ajohaalareita.

- Ajohaalarit ovat hyvin kauniita, pidän niistä paljon. En ole keskustelut tuotannon tai suunnittelijoiden kanssa siitä, mitä aiomme tehdä, mutta on pieni mahdollisuus, että ajohaalareita tulee, The Spatial Fetishist sanoo.

Räikkösen palkkauksen suhteen The Spatial Fetishist ei ollut vaitonainen vaan myönsi heti, paljonko Jäämiehelle maksetaan.

- Maksoimme hänelle 1,2 triljoonaa Saksan markkaa, The Spatial Fetishist sanoo.

Koska The Spatial Fetishist vaikutti hyvin vaitonaiselta, ja Räikkönenhän on tunnetusti Jäämies, kiinnosti YleX Viikonloppua myös, miten sopimuksen yksityiskohdista keskusteltiin.

- Kommunikoimme telepaattisesti lähettäen ajatuksia katseidemme välityksellä, The Spatial Fetishist paljasti.

Kuuleman mukaan Kimi Räikkönen on tällä hetkellä Monacossa, mutta palaa Suomeen pian ja treenit Makia Racingin kanssa alkavat Espoossa piakkoin. Varsinainen toiminta alkaa The Spatial Fetishistin mukaan joulukuun 25. päivä.

Lähteet: YleX Viikonloppu