Hyppää pääsisältöön

Andy McCoy, onko sulla paljon ihmisiä, jotka on tärkeitä sulle?

Andy McCoy antoi vuonna 1988 harvinaisen, perhe-elämäänsä kurkistavan haastattelun Ylen Anna palaa -ohjelmalle.

Vuonna 1988 Andy McCoy asui Suomessa. Kitaristi nauhoitti ensimmäistä sooloalbumiaan Too Much Ain't Enoughia. McCoy soitti lähinnä akustisia keikkoja ja heitti flamencokeikankin Tasavallan presidentistä ja Wigwamista tunnetun Jukka Tolosen kanssa.

Keikkailun ja levynteon lisäksi McCoy vietti seesteistä perheenisän elämää. McCoyn poika, Sebastian, syntyi vuonna 1986.

Kysymykseen, miten hänestä tuli perheenisä, McCoy tokaisee:
"Se ei ollut mitenkään vaikeeta, se vaan tapahtu. Vaikeempi juttu on sitten tsiigailla sitä skidiä, mutta kyllä siihenkin tottuu." Haastattelussa näyttäytyykin silminnähden rauhoittunut, onnellinen rock-kitaristi.

Kulissien takana kuitenkin kieppui. McCoyn heroiinin käyttö oli jo Hanoi Rocksin jälkeen riistäytynyt kontrollista. Myöhemmin kitaristi on muistellut noita vuosia aikana, jolloin hän ei usein ollut lainkaan tässä maailmassa.

Kommentit
 • Suomalaisissa tapahtumissa marjastetaan kilpaa, neulotaan hevisti ja maistellaan valkosipulia

  Elävän arkiston kooste omaleimaisista tapahtumista.

  Kun tutkii tarkemmin kotimaamme tapahtumatarjontaa, saattaa helposti leuka loksahtaa kohti Kiinaa. Valikoimastamme löytyy maailmanlaajuiseen suosioon kohonnutta eukonkantoa ja saappaanheittoa, mutta myös vittuilua ja valehtelua. Elävä arkisto koosti yhteen muutamia kilpailuja ja tapahtumia, joita leimaavat omaperäisyys ja hyväntuulinen hulluttelu.

 • Crazy-jännärit Kurvin & Kurvin toilailuista olivat kielellistä ilotulitusta - Pentti Siimes hurmasi pojan roolissa

  Jännärikuunnelmat vievät hilpeille 1960- ja 1970-luvuille

  Olavi Neva käsikirjoitti 1960-1970-luvuilla Yleisradiolle seitsemän jännityshupailua, joiden kielellinen ilotulitus riemastuttaa nykykuulijaakin. Kuunnelmasarjojen keskiössä on isän ja pojan pyörittämä etsivätoimisto Kurvi & Kurvi. Kurvien seikkailuissa on dekkarijuonen sekä kaikenkattavan hupsuttelun ohella myös annos romantiikkaa sekä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Pääosassa poika-Kurvin roolissa taiteilee useimmissa sarjoissa näyttelijä Pentti Siimes.

 • Laulukokeet-draama vuodelta 1975 on säilyttänyt ajankohtaisuutensa

  Pieni elokuva ennakkoluuloista ja niiden voitttamisesta.

  Kukapa, ainakaan vanhan kansakoulun käynyt, ei olisi hermoillut koulun laulukokeita. Koko luokan edessä, opettajan ankaran valvovan katseen alla pitää laulaa yksin joku omavalintainen laulu. Pelottavaa, varsinkin jos ei ole mikään satakieli. Pelottava on laulukoe myös Raili Ruston ohjaaman elokuvan Laulukokeet vuodelta 1975 päähenkilölle, vaikka eri syystä.

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto