Hyppää pääsisältöön

Savuisesta pirtistä tuli raikasta poprockia

Mitä saadaan kun kolme ammattimuusikkoa suljetaan 200 vuotta vanhaan savupirttiin?Kuuntele näyte:

Dead Sirius 3000-yhtyeen promokuva, jossa kolme soittajaa seisoo hämyisessä savupirtissä // Kuva: facebook.com / Dead Sirius 3000

DEAD SIRIUS 3000: I WON'T STOP MY DANCE

Kyllä vain. Jälleen ollaan sivuprojektien äärellä. Kitaravirtuoosi Petteri Sariola on oman soolomateriaalinsa lisäksi ehtinyt soittamaan mm. Don Johnson Big Bandin ja Graciaksen kanssa. Tuottajaguru Jukka Backlund on kymmenien albumituotantojen lisäksi soittanut mm. Sunrise Avenuessa ja Antti Tuiskun bändissä. Hänen veljensä Tapio Backlundin pitkään CV:hen mahtuvat niin Beats And Stylesin kuin Noah Kinin nimet.

Noin vuosi sitten kolmikko pakkasi saunakamat ja suuntasivat Häijään kylässä sijaitsevalle parisataa vuotta vanhalle savupirtille. Onneksi vihtojen ja saunaoluiden lisäksi mukana oli soittovehkeet ja kymmenen päivän aikana syntyi albumillinen musiikkia ja samalla oli syntynyt uusi yhtye - Dead Sirius 3000.

Ensimmäinen maistiainen "saunasessiosta" on nimeltänsä I Won't Stop My Dance ja se esittelee raikkaan uutuuden tuomaan hyvää fiilistä ja happea synkän syksyn keskelle. Esikoisalbumi julkaistaan ensi vuonna ja biisejä on valmiina jo kakkosalbumillekin, joten tämä sivuprojekti ei tule jäämään yhden levyn mittaiseksi harha-askeleeksi.

Kuuntele näyte:

Kuinka sinulle toimii Dead Sirius 3000:n pirtsakka poppi? Heitä meitä tehokommentilla.