Hyppää pääsisältöön

Stam1na tekee uusia biisejä ja suunnittelee Amerikan valloitusta

Kotimainen metallisuuruus Stam1na on pokannut jalometallia. Keikkatauolle jättäytynyt yhtye tekee jo uusia kappaleita ja suunnittelee Amerikan valloitusta.

Stam1nan haalarimeininki upposi yleisöön Provinssissa // Kuva: Tomi Mikola

Stam1nan debyyttilevy on myynyt kultaa ja Viimeinen Atlantis -albumi platinaa. Jalometallit jaettiin bändille viikonloppuna Lost in Music -tapahtuman yhteydessä Tampereella.

- Olemme tulessa yhtyeenä ja ihmisinä. Hienolta se tuntuu. Silti äkkiseltään täytyy sanoa, että Sakara Recordsin toimitusjohtaja Tuomo Saikkonen oli tästä niin liikuttunut, että se teki vaikutuksen meihin kaikkiin. Hän oli ihan kyynelten partaalla työntäessään nuoriin käsiimme platinaa. Se oli ymmärrettävää, koska kaverithan ovat itse pistäneet lafkan pystyyn ja saaneet jotain tämmöistä aikaan, laulaja-kitaristi Antti ”Hyrde” Hyyrynen kommentoi YleX:lle.

Bändin tuorein levy Nocebo julkaistiin Jenkeissä 17. heinäkuuta. Hyyrysellä ei kuitenkaan ole vielä tiedossa, miten se on otettu vastaan Yhdysvalloissa.

- Suoraan sanottuna mie en tiedä myyntilukemista. Jahka tässä nyt saadaan kotimaa pakettiin, niin ruvetaan katsomaan kiikareilla tonne ulkomaille, niin sittenhän nää asiat rupee selviämään.

Tarkoittaako tämä siis ulkomaan keikkoja?

- Niin, toivon mukaan, Hyyrynen vastaa.

Nocebo julkaistiin Suomessa 8. helmikuuta ja tuottelias bändi tekee jo uusia kappaleita.

- Toivottavasti meidän ei enää tänä vuonna tarvitse keskittyä muuhun kuin siihen, että tehdään uusia biisejä ja äänitellään niitä. Loma tulee hyvään paikkaan. Meidän lomailu on sitä, että ruvetaan tekemään biisejä. Miun mielestä se on hauska vaihe prosessia. Sitä voi melkein sanoa lomailuksi, kun ei tarvii katella muiden bändiläisten naamoja, Hyyrynen juttelee.

Stam1nan vuoteen on mahtunut uuden albumin ja keikkailun lisäksi muutakin. Kesällä yhtye julkaisi Stam1nan välit rakoilevat – syynä raha?-kohudokumenttisarjan, Stam1na päätti keikkakesänsä villisti – nostolava, Spede ja kaksi encoreaMikkelin Jurassic Rockissa ja voitti Vuoden paras suomalainen musiikkivideo palkittiin kultapumpelilla videostaan Valtiaan uudet vaateet.

- On se siisteintä, että me ei mokattu ja hattu pysy päässä. Pystyttiin tekemään niin täysillä toi levy ja kiertue. Housut on siellä missä takkikin, auki tai narikassa, jos Viikatteen Kallea saa lainata.

Lähteet: YleX