Hyppää pääsisältöön

Töissä koulussa

Opettaja opettaa nuoria
Opettaja opettaa nuoria koulu,opettajat,oppilaat,työpaikka

Koulussa on töissä monia muitakin aikuisia kuin opettajia. Heidän kanssaan ovat tekemisissä sekä opettajat että oppilaat ja hyvin usein myös vanhemmat.

Opinto-ohjaaja

Sari Tiitta on opo, jonka juttusille hakeudutaan silloin kun koulun jälkeinen elämä mietityttää. Mutta opon työ on paljon muutakin kuin opintojen ohjausta.

Kuraattori

Jenni Puustel-Kaskimo on koulun sosiaalityöntekijä, joka kantaa oppilaiden ja kouluyhteisön huolet.

Terveydenhoitaja

Virpi Korhonen laastaroi haavat, tutkii korvat ja kuuntelee oppilaiden murheita Kallahden peruskoulussa

Koulunkäyntiavustaja

Merja Patokoski on Metsolan ala-asteen pienten oppilaiden olkapää ja opettajien oikea käsi.

Vahtimestari

Pentti Ripatti on koulun isäntä, joka tietää miten työ on muuttunut talonmiehestä tsuppariksi.

Nuorisotyönohjaaja

Kangasalan monitoimimies Jorma "Jommu" Jussila on koko sydämellään nuorten asialla.Perustuu ohjelmasarjaan: Töissä koulussa Vuosi: 2007 Toimittajat: Hannamari Hänninen ja Raili Löyttyniemi

Ihminen ja yhteiskunta

 • Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen kiemurat? Testaa tietosi

  Testaa, mitä hyvin tunnet taloyhtiön tilinpäätöksen

  Kymmenissätuhansissa taloyhtiöissä kokoonnutaan vuosittain kuulemaan, kun isännöitsijä luettelee tilinpäätöksestä vaikeaselkoisia termejä kokousväelle. Tilinpäätöksen riveillä on kuitenkin tärkeää tietoa siitä, miten hallitus ja isännöitsijä ovat hoitaneet osakkeenomistajien rahoja. Tunnetko taloyhtiön tilinpäätöksen? Tarkista tietosi ja vastaa seitsemään kysymykseen.

 • Testaa sananvapauden rajoja – mitä netissä saa sanoa?

  Mitä netissä oikeasti saa sanoa?

  Missä menee asiattomuuden ja laittomuuden raja? Mitä netissä saa sanoa ja minkälaisten viestien jälkeen alkaa tulla nettipoliiseilta yhteydenottoja? Tee Yle Oppimisen testi ja tsekkaa miten hyvin sinulla on sananvapauden rajat hallussa. Nettipoliisi, vanhempi konstaapeli Jarno Saarinen kommentoi internetistä lainattujen kirjoitusten laillisuutta.

 • Näin sinua ohjataan Facebookissa ja internetissä

  Suosittelualgoritmit pitävät sinut kuplassa

  Näin sinua ohjataan Facebookissa ja internetissä Oletko huomannut että törmäät jatkuvasti samojen ihmisten juttuihin somessa? Näetkö netissä useimmiten mielipiteitä, joista olet samaa mieltä? Jos kuulostaa tutulta, niin olet luultavasti joutunut suosittelualgoritmien aiheuttamaan informaatiokuplaan.

 • Filosofia

  Filosofia on maailman vanhin tiede. Se opettaa ajattelemaan ja parantaa ongelmien ratkaisukykyä. Parhaimmillaan filosofia johtaa ihmisen ja maailman olemassaolon syvälliseen ymmärtämiseen.

 • Historia, Suomi

  Minkälainen maamme oli ennen? Tunnelmakuvia menneisyydestä. Historian havinaa. Tapahtumia asiantuntijoiden ja aikalaisten kertomana.

 • Historia, maailma

  Elämää, mysteereitä ja saavutuksia. Historiallisia tapahtumia, tappioita ja voittoja. Artikkelit perustuvat Ylen televisio- ja radio-ohjelmiin.

 • Suomalaiset juhlapäivät

  Juhlapäivät ovat kirkollisia, valtiollisia tai muuten vain vakiintuneita päiviä, joita juhlistetaan monin tavoin. Ne liittyvät usein uskontoon tai kansalliseen historiaan. Tutustu suomalaisiin juhlapäiviin, niiden historiaan ja merkitykseen.

 • Työelämä

  Apua ammatinvalintaan, yrittäjyyden MP3-kurssi.

 • Yhteiskunta

  Miksi demokratia on tärkeää?

  Miksi demokratia on tärkeää? Entä jos sinä saisit olla hetken vallan kahvassa?