Hyppää pääsisältöön

Antti Tuisku hukkuu uudella levyllä 80-luvun soundimaailmaan

Antti Tuisku kertoo fanien iloksi uusista suunnitelmistaan. Artisti palaa marraskuussa lavoille lähes vuoden pituisen keikkatauon jälkeen. Myös uusi levy valmistuu pikku hiljaa.

Antti Tuisku YleX Iltapäivän vieraana // Kuva: Tytti Shemeikka / YleX

Tänään mies tosin nauttii hyvillä mielin vapaapäivästä.

- Oikein hyvää kuuluu. Nukuin pitkään. Mulla on pitkästä aikaa vapaapäivä ja vetäydyttiin koiran kanssa pieneen piilopirttiin Helsingin edustalle, Tuisku juttelee YleX:lle.

Artisti on ollut poissa julkisuudesta ja keikkalavoilta lähes vuoden, mutta pelkästä lomailusta ei ole ollut kyse.

- Kiertue loppui viime vuoden lopussa ja olen ollut ikään kuin tauolla, mutta jos ihan rehellisiä ollaan, niin kyllä mie kirjoittelin uusia biisejä jo viime keväänä, Tuisku tunnustaa.

Musiikinteon lisäksi Antti on opiskellut itselleen uuden ammatin.

- Kesäkuussa olin kuukauden verran Thaimaassa opiskelemassa joogaopettajaksi. En ole kyllä tosiaan tehnyt niitä töitä, hyvä kun olen edes itse ehtinyt tunneille, laulaja kertoo.

Thaimaasta Kemiöön matkannut muusikko on kokeillut musiikillisia rajojaan ja nauttinut studiotyöskentelystä.

- Olen ollut oikeastaan loppukesästä asti tosi tiiviisti studiossa ja levy ilmestyy ensi keväänä. Ollaan tehty sitä levyä Kemiössä ja välillä on tuntunut, että siellä tulee ihan mökkihöperöksi.

- Ensimmäistä kertaa ikinä mulla on sellainen olo, että olen uskaltautunut ikään kuin tulemaan omalta mukavuusalueelta ulos. Ollaan testailtu kaikkea mahdollista ja pidetty hauskaa. Niin vaikeaa kun onkin välillä unohtaa se ympärillä oleva maailma ja se mitä muut ihmiset odottaa, niin nyt oon harjoitellut sitä, että miettisin mahdollisimman vähän niitä oletusarvoja. Se on poikinut tosi paljon tulosta, ollaan hukuttu 80-luvun soundimaailmaan, Tuisku jatkaa.

Antti Tuiskun keikkakalenteri löytyy täältä.

Lähteet: YleX