Hyppää pääsisältöön

Opiskelija-Jussi asunut kuukauden kontissa: Ei tämä ihmisarvoa loukkaa

Valtiotieteiden opiskelija Jussi Nuortimo muutti koemielessä kuukaudeksi entiseen merikonttiin. Konttiasunnot voisivat olla ratkaisu opiskelijoiden surkeaan asuntotilanteeseen.

Jussi Nuortimo kontissa // Kuva: Maria Rautio

Kivasti sisustettu 23,5-neliöinen, suhteellisen edullinen keskustakämppä ei kuulostane asuntoa etsivän opiskelijan korvissa huonolta vaihtoehdolta. Kun nämä ominaisuudet taas liitetään vanhaan merikonttiin, monelta saattaa nousta karvat pystyyn. Mutta miten kuukausi konttikämpässä sujui?

- Yllättävän hyvin on mennyt, ei tämä mitenkään ihmisarvoa loukkaa. Aluksi oli vaikeaa tottua ohikäveleviin ihmisiin, oli sellainen varuillaan oleva olo. Enää en välitä pällistelijöistä ja yleensä pidänkin verhot auki, ellen tee esimerkiksi töitä, Nuortimo kertoo.

Nuortimo asuu valtiotieteellisen tiedekunnan pihalla sijaitsevassa kontissa vielä perjantaihin asti. Konttiin on voinut arkisin käydä tutustumassa, ja uteliaita vierailijoita onkin piisannut. Myös epätoivottuja sellaisia.

- Täällä pihalla oli kerran bileet ja yksi tyyppi tuli ovesta sisään myöhään illalla. Oven piti olla lukossa, joten pelästyin ja huusin sille. Muuten täällä on käynyt kaikenlaista väkeä toimittajista opiskelijoihin ja poliitikoista lähialueen asukkaihin. Tänään täällä kävi ryhmä venäläisiä toimittajia jututtamassa ja kuvaamassa. Selvisi, että he olivat Pravdasta, erittäin tunnetusta venäläisestä sanomalehdestä, Nuortimo naureskelee.

Villasukkia ei ole tarvinnut

Konttiasumista on kokeiltu hyvin tuloksin muualla Euroopassa, kuten Hollannissa ja Ranskassa.

- Suomessa kontti toki vaatii enemmän eristystä kuin etelämmässä, mutta ei täällä kylmä ole ollut. Pattereista voi lisätä lämpöä eikä villasukkia tai ylimääräistä peittoa ole tarvinnut.

Jussi muutti konttiin – tässäkö ratkaisu opiskelijoiden asuntopulaan? Nuortimo uskoi pystyvänsä asumaan kontissa pysyvämminkin. Mieli ei ole muuttunut.

- Jos kontti on hyvällä paikalla ja vuokra sopiva, niin mikä ettei.

Konttin voi vielä käydä tutustumassa torstaina ja perjantaina kello 14-16. Jussin kuulumisia voi lukea osoitteesta konttijussi.fi. Katso miltä kontissa näyttää!

Lähteet: YleX