Hyppää pääsisältöön

Fingerpori-Jarla valaisee ”totisen sotasarjakuvansa” yksityiskohtia

Fingerpori-sarjakuvan ohella Pertti Jarla työstää vakavaa sotasarjakuvaa, jonka tekeminen alkoi jo vuosia sitten.

Pertti Jarla // Kuva: YleX / Olli Junes

Vuodesta 2007 Helsingin Sanomissa ilmestynyt Fingerpori-sarjakuva ja monet esiintymiset pitävät Pertti Jarlan kiireisenä. Kaksimielisestä sarjakuvastaan tunnettu mies on kuitenkin viime aikoina oppinut varjelemaan omaa työaikaa.

- Olen oppinut jo kieltäytymään joistain tilaisuuksista. Teen Fingerporin lisäksi myös huumoritonta sarjakuvaa, jonka tekemisen aloitin jo ennen kun Helsingin Sanomat alkoi julkaista Fingerporia. Nyt sille on viimein asetettu myös deadline, Jarla kertoo.

Alun perin koko teosta ei ollut Jarlan mukaan edes tarkoitus julkaista.

- Se on vähän haastavan mittainen, se on sellainen 33-sivuinen pikkulärpäke. Se on Venäjän sisällissodan aikaan sijoittuva nuoren upseerin kasvukertomus. Halusin myös tehdä sen mustavalkoisena.

Fingerporin tulevaisuudensuunnitelmiin kuuluu niin näytelmää kuin mahdollisesti elokuvakin.

- Fingerpori-näytelmästä jäi paljon ylimääräistä materiaalia, ehkä siitä saisi jotain tehtyä vielä. Olen myös saanut yhteydenoton yhdeltä tuotantoyhtiöltä elokuvaa koskien, mutta en ole vielä heille vastannut mitään. Ehkä odottelen vielä muita tarjouksia. Aki Kaurismäki olisi tietysti ihannetekijä elokuvalle, Jarla naureskelee.

Lähteet: YleX