Hyppää pääsisältöön

Mitä kuuluu Nörtti-videoiden DragonSlayer666:lle?

Nörtti-videoiden ja New Game. Nörtti -kirjan takana oleva Aleksi Delikouras pelasi ennen itsekin vimmaisesti tietokonepelejä. Hän kuitenkin lopetti pelit koska oli niissä niin surkea ja keskittyi elokuvien ja kirjojen tekemiseen.

Aleksi Delikouras Helsingin kirjamessuilla 2012 // Kuva: Maria Rautio

YouTubessa suuren suosion saavuttanut, tietokonepeleistä riippuvainen Nörtti-hahmo syntyi lukioprojektista.

- Meidän piti mediakurssilla tehdä dokkari ja valitsin aiheekseni peliriippuvuuden. Aluksi dokumentin piti olla paasaavampi, mutta siitä syntyikin Nörtti-hahmo, Delikouras valaisee.

Hahmo siirtyi aiemmin tänä vuonna myös kirjaan New Game. Nörtti, jonka päähenkilö pelaa DragonSlayer666-nimellä. Nörtti perustuu oikeaan ihmiseen, jota on julkisuuden myötä ollut yhä vaikeampaa saada kameran eteen.

- Sitä pitää nykyisin suostutella paljon enemmän kuvattavaksi. Ennen se halus koko ajan kuvata näitä videoita, mutta julkisuuden myötä se on vähentynyt. Nörtti kuitenkin haluaa, että koko maailma tietäisi miten hän on kärsinyt, joten olen sitä toivetta uskollisesti noudattanut, Delikouras naureskelee.

Nuori kirjailija saa palautetta työstään laidasta laitaan. Kaikenlainen kommentointi onkin Delikourakselle tärkeää.

- Parasta on, kun joku laittaa Facebookissa, että ”tämä oli ensimmäinen kirja, jonka luen”. Jos siihen perään tulee, että ”niin ja viimeinen”, niin se ei enää ole yhtä hienoa. Pahinta on ”saatanan homo nörtti, tapa ittes” -kommentit, joita videoihin tulee. Nettimaailman nimettömyys saa ihmiset joskus aika julmiksi.

Delikouras myöntää, että kirja on nuorille vaikea formaatti.

- Kirjaan voi kyllästyä nopeasti, jos on tottunut pelien nopeisiin viihdykkeisiin. Kirjassa myös monesti alkaa tapahtua vasta parin tunnin lukemisen jälkeen, ja siinä ajassa olisi jo katsottu kokonainen elokuva. Olen käynyt kouluissa esiintymässä ja lähes kaikki viittaavat, kun kysyn moniko on nähnyt Nörtti-videoita. Ehkä neljä viittaa, kun kysyn moniko on lukenut kirjan.

Delikouras lupailee jo Nörtti-kirjasta toista osaa. Mitä tosielämän nörtille kuuluu?

- Hän on juuri päässyt armeijasta, joten hänen hiuksensa on nykyään lyhyet. Hän työskentelee puhelinmyyjänä ja on siinä todella hyvä. Hän aloittaa puhelut vähän eri tavalla kuin minä samassa hommassa aikoinaan. Hän tokaisee heti puhelun alkuun, että ”otatsä nyt tän tarjouksen. Ai et, no kannattaskohan ottaa?”, ja se toimii! Hän asuu Itä-Helsingissä, mutta enempää en voi paljastaa, etteivät fanit etsisi häntä käsiin, Delikouras virnistää.

Lähteet: YleX