Hyppää pääsisältöön

Pepe ja muut kuvahait videoliigan jäljillä

Kuka uskoo haikaraa -sarjasta tuttu Pepe päätyy sattumalta uuteen seikkailuun ollessaan valokuvausleirillä. Tällä kertaa Pepe pääsee videoita laittomasti kopioivan ja levittävän videoliigan jäljille suorittaessaan valokuvauksen kurssitehtäviä. Vyyhteen sotkeutuvat myös muutamat Pepen kaverit sekä kaksi lomailevaa poliisia.

Yleisön toivoma Kuvahait on katsottavissa Areenassa 7.5.2121 asti.

Jakso 1: Särkynyt Onni
Pepe suorittaa valokuvauskurssin ensimmäistä tehtävää, jossa tarkoituksena on kuvata elävää kohdetta. Hän poikkeaa kuitenkin hieman tehtävänannosta löytäessään kiehtovan autiotalon. Onnistunut räpsäys kerää kehuja kurssiporukassa ja Pepen kaveri Susanna keksii sille nimen ”Särkynyt onni”.

Myös Susanna innostuu kuvaamaan mökkiä. Vertaillessaan heidän kuviaan samasta mökistä Pepe huomaa, että jotain on muuttunut. Asiasta on otettava selvää!

Mökistä löytyy erikoinen radiopuhelin sekä matkalaukku. Mitä ihmeen ohjelmaa puhelimesta kuuluu? Entä miksi laukusta löytyy kasa elokuvajulisteita ja tyhjiä videokasettikoteloita?

Jakso 2: Onkimiehen ongelma
Kurssin toisena tehtävänä on ottaa valokuva ihmisestä arkipuuhissa. Pepe kohtaa Euroopan parhaan poliisin ja rikosetsivä Antero Loikkasen, jolle on tullut ongelmia onkireissullaan. Hänhän on loistava kohde tehtävänantoon!

Pepen kurssikavereiden Laten ja Joken kuvassa on henkilöautoon rengasta vaihtava mies, sekä nainen ja erittäin tutunoloinen matkalaukku. Pepe ja Susanna tunnistavat laukun samaksi, jonka he löysivät autiosta mökistä aiemmin. Valokuva kiinnostaa myös lomailevaa konstaapeli Loikkasta.

Jakso 3: Mies sumussa
Kurssilaiset ovat saaneet haastavaksi tehtäväkseen kuvata sumussa. Pepe eksyy jälleen autiotalon läheisyyteen, jossa käyskentelee samaan aikaan tummiin pukeutunut mies. Kuka hän on? Mitä hän siellä tekee? Eivätkö tämän päällysvaatteet muistutakin yllättävän paljon valokuvauskurssin opettaja Reksan vaatteita?

Myöhemmin Pepe, Late ja Jokke näkevät taas miehen, joka esiintyi Joken ja Laten ottamassa kuvassa matkalaukun ja auton kanssa. Kuka tämä mies on ja miksi konstaapeli Loikkanen tuntee hänet?

Jakso 4: Ansa laukeaa
Valokuvauskurssi on päättynyt ja Pepe laahustaa bussipysäkille. Yhtäkkiä hän äkkää tutun, vihreän auton syrjäisellä pihalla. Palaset alkavat loksahdella paikoilleen ja videoliigan arvoitus ratketa. Myös Pepen työmatkalta palaava rekkakuski-isä pääsee auttamaan rikollisten kiinniotossa.

Kuvahait – näyttelijät

Pepe - Riku Suokas
Susanna - Susanna Roine
Reksa - Ilpo Hakala
Late - Timo Nieminen
Jokke - Tuomas Parkkinen
Antero Loikkanen - Matti Viironen
Veikko Kosonen - Pekka Lukka
nainen - Ritva Jalonen
Pepen isä - Erkki Minkkinen
Kurssilaiset: Elina Ahtiala, Nina Kahiluoto, Pia Larkama, Alina Mäki, Heta Parkkinen, Katja Rantanen ja Jyri Sarkkinen
Poliisiradioäänet: Teija Auvinen, Markku Eskelinen ja Markku Maasilta

Lue lisää:

Kuka uskoo haikaraa -nuortensarja oli teemoiltaan aikaansa edellä

Uolevi Nojosen kirjoittama ja Pekka Lepikön ohjaama, kesään 1983 sijoittuva seikkailusarja koukutti varhaisteinit tv:n ääreen seuraavana talvena. Kiitetty sarja onnistui draaman keinoin olemaan tiukasti kiinni ajassaan ja jopa tulevassa: voisiko nuorten käyttäytymistä alkaa säädellä massoittain elektronisen pelin kautta?

Kommentit