Hyppää pääsisältöön

Tanskassa on tekeillä näytelmä Amy Winehousen elämästä

Edesmenneen brittiläisen laulajattaren elämään perustuva näytelmä saa ensi-iltansa Kööpenhaminassa ensi vuonna.

Artisti Amy Winehouse // Kuva: www.myspace.com/amywinehouse

Amy-nimeä kantavaa näytelmää on käsikirjoittamassa 11 tanskalaista, jotka kutsuvat itseään Det Roede Rumiksi eli Punaiseksi huoneeksi. Näytelmän ensi-ilta on 30. tammikuuta Tanskan kuninkaallisessa teatterissa.

Näytelmä keskittyy siihen, millaisia paineita yhteiskunta loi nuorelle naistähdelle ja kuinka hänen ongelmansa alkoivat sen myötä. Amy-näytelmässä esittää Winehousen koko uran kaaren, hänen suhteensa huumeisiin ja lakoholiin, sekä hänen avioliittonsa Blake Fielder-Civiliin. Lisäksi näytelmässä tullaan kuulemaan Winehousen kappaleita Frank ja Back to Black -albumeilta.

Lähteet: The Guardian