Hyppää pääsisältöön

Anna Puu tulee kolmannella albumillaan tekstit edellä

YleX:n Viikon albumina soi Anna Puun Antaudun-levy.

Anna Puu YleX:n haastattelussa // Kuva: Juhani Kenttämaa

Anna Puu aloitti tuoreen albuminsa työstämisen vuoden alusta melko neitseelliseltä pohjalta.

-Päätimme aloittaa albumimateriaalin työstön puhtaalta pöydältä, ja katsoa mitä tuleman pitää. Albumin aloitusraita ja nimikkobiisi, Antaudun syntyi ensimmäisenä, minkä jälkeen seurasi Kolme pientä sanaa -sinkku. Sitten vyyhti alkoikin purkautumaan, ja loput kappaleet syntyivät tämän jälkeen kuin itsestään, kertoo Anna uuden levynsä kehitysvaiheista.

Albumin musiikillista tunnelmaa sanelee tekstit, joiden työstämiseen kiinnitettiin erityistä huomiota.

- Päätimme ottaa nipun sanoituksia mukaan ja suunnata biisileirille. Yhtäkään kappaletta ei ole sävelletty ilman sanoituksia. Tämän takia sanoitukset vaikuttivat välittömästi koko biisin musiikilliseenkin luonteeseen. Istuimme pianon ääreen ja annoimme tekstin kertoa, millainen kappaleesta lopulta tulee.

Antaudun-albumi on työstetty tutun tuotantotiimin huostassa. Päätuottaja Jukka Immosen lisäksi sävellystyötä hoiti Anna yhdessä Lasse Kurjen ja Egotripistäkin tutun Knipin kanssa. Sanoituspuolesta vastasi Anna itse, Mariska, Heimo Hatakka sekä uusi työpari, Samae Koskinen.

- Samae tuli Jukan ehdotuksesta mukaan projektiin, ja auttoi minua tekstieni rytmitämisessä. Hän loihti tarinani laulettavaksi tekstiksi, ja oli suuri apu yksinkertaisesti siinä, kuinka monta sanaa voin kirjoittaa kappaleeseen, nauraa Anna simppelistä, mutta tarpeellisesta yhteistyöstään.

Kahdella aikaisemmalla soolollaan lukuisia tunnustuksia ja palkintoja kahminut Anna on jälleen todellisen näytön edessä, jos aikoo pitää yllä menestystarinaansa yhtenä aikakautemme menestyneimpänä naissolistina.

- Olen varmasti suuremman kritiikin kohteena kuin koskaan aikaisemmin. Olen valmistautunut siihen ikävään tosiasiaan, että tämän albumin myötä monet yrittävät löytää minusta heikkouksia. Otan sen vastaan luottavaisin mielin, sillä Antaudun on sen verran vahva albumi, että jos joku arvio antaa vähemmän kuin kolme tähteä, niin täytyy olla aika saatanan hyvät perustelut!, Anna nauraa.

Anna Puun kertomuksia Antaudun-levystä voi kuunnella alta.

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu