Hyppää pääsisältöön

George Clooneyn leffan taide-iskuryhmään lisää huippunimiä

2. maailmansodan tapahtumiin sijoittuvan seikkailudraaman näyttelijälista on näyttävä. Clooney käsikirjoittaa, ohjaa ja näyttelee leffassa.

George Clooney // Kuva: IMDB

The Monuments Men -elokuvan tiimoilta käydään neuvotteluita uusimpien tietojen mukaan Daniel Graigin, Bill Murrayn, John Goodmanin, Hugh Bonnevillen ja Bob Balabanin kanssa. Aiemmin saman leffan tuotantoon on liitetty muun muassa Cate Blanchettin ja Jean Dujardinin nimet.

George Clooney on elokuvan toinen käsikirjoittaja - hän myös ohjaa sen. The Monuments Menissä ryhmä taidehistorioitsijoita ja museokuraattoreita yhdistävät voimansa ja lähtee vihollislinjojen taakse pelastamaan taideteoksia, joita uhkaa Hitlerin tuhokäsky.

Elokuvan tuotanto alkaa maaliskuussa Euroopassa. Käsikirjoituksen pohjana on saman niminen kirja, joka kertoo sodassa olleen taide-iskuryhmän edesottamuksista.

Lähteet: Deadline