Hyppää pääsisältöön

Lahti saa oman Elmunsa tänään: Haaveissa perustaa keskisuuri keikkapaikka

Lahti saa tänään oman Elävän Musiikin Yhdistyksensä, kun perustamiskokous järjestetään Sibeliustalolla.

Muun muassa reggae-artisti Raappana tulee Lahdesta. // Kuva: Tomi Mikola

”Lahen Elmun” yksi perustajista Hanna-Mari Peiju kertoo YleX:lle, että Lahdessa vallitsee tällä hetkellä poikkeuksellisen hyvä yhteishenki.

- Ehkä nyt on ollut sellainen aika, että ihmiset alkaa yhdistyä. Ollaan huomattu että täällä on tapahtumia, mutta ne saattaa olla samaan aikaan, mikä sitten vie aina toiselta tapahtumalta hieman sitä yleisöä. Nyt eri genrejen edustajat ovat istahtaneet saman pöydän ääreen ja hienosti on Elmu tyrkätty käyntiin, Peiju kommentoi.

Aiempi Lahden Elmu kaatui tarinan mukaan puheenjohtajan hölmöilyyn.

- Aiemmin 90-luvulla on jo Elmu perustettu Lahteen, mutta silloinen puheenjohtaja otti rahat ja lähti kuulemma Mikkeliin pistämään jalalla koreasti. Nyt tää lähtee toimimaan. Meillä on paljon ammattilaisia menossa mukana, Peiju juttelee.

Lahen Elmu aikoo muiden Elävän Musiikin Yhdistysten tapaan piristää kaupungin keikkaskeneä, vuokrata bändeille treenikämppiä ja olla mukana tapahtumien järjestämisessä.

- On mietitty kaikenlaista toimintaa. Harkiten lähdetään liikenteeseen, eikä oteta mitään liian isoja kakkupalasia heti. Sibeliustalo on lähtenyt hienosti mukaan ja myös muut ravintolat ovat kiinnostuneita hommasta, Peiju iloitsee.

Uudella yhdistyksellä halutaan puuttua keikkapaikkaongelmaan.

- Se mikä Lahdesta puuttuu on noin 500 hengen keikkapaikka. On olemassa Finladia-klubi, jonne mahtuu noin tuhat ihmistä ja sitten on Torvi, jonne mahtuu noin 200 henkilöä. Meiltä puuttuu keskisuuri keikkapaikka. Toivottavasti voidaan perustaa tulevaisuudessa sellainen tänne, Peiju sanoo.

Treenikämppien suhteen Lahdessa ei ole suuria ongelmia.

- On ja ei. Pari kuukautta sitten lähdettiin kartoittamaan tilannetta. Mulla oli sellainen käsitys, että Lahdessa on huutava pula treenikämpistä mutta loppuen lopuksi ollaan huomattu, että täällä on aika paljon niitä. Tulevaisuudessa myös Elmu lähtee vuokraamaan treenikämppiä bändeille, että saadaan lisää uusia orkestereita Lahden seudulta maailmalle, Peiju lupaa.

Lähteet: YleX