Hyppää pääsisältöön

Tästä bändistä suomalaisyleisö sekosi – Yle Teema esittää Dingon tarinan

Suomalaisnuorison 80-luvulla sekoittaneen Dingo-yhtyeen perustamisesta on kulunut 30 vuotta. Sen kunniaksi Yle Teema esittää Dingo-dokkareita.

Dingo

Dingon keulakuva Neumann on uudelle ja vanhalle yleisölle tuttu myös Nelosen suosikkisarjasta Vain elämää, jossa Nipan lisäksi esiintyvät Cheek, Jonne Aaron, Erin, Kaija Koo, Katri Helena ja Jari Sillanpää.

Dingo keikkaili melko lyhyen aikaa vuosina 1982–1986. Bändi herätti suomalaisessa nuorisossa ennennäkemättömän manian.

Teeman Elävän arkiston Dingo-paketin aloittaa dokumentti Dingo-mania vuodelta 1985. Dokumentissa seurataan Dingon päivää, haastatellaan yhtyeen jäseniä ja levy-yhtiön edustajaa sekä kansanedustaja Arja Alhoa, kansanedustaja Ilkka Kanervaa ja konserttiyleisöä.

Paketin toinen arkisto-ohjelma on vuodelta 1986. Dingon viimeisenä vuonna tehdyssä dokumentissa Kerran vielä – Dingo kuullaan bändin jäsenten ajatuksia muun muassa rockista ja iskelmästä sekä nähdään esityksiä Tampereen ylioppilastalolta ja jäähallista.

Arkisto-ohjelmien välissä Pertti Neumann on Marko Gustafssonin haastateltavana.

Dokkarisarja alkaa tänään tiistaina klo 21.55.

Lähteet: Yle Teema