Hyppää pääsisältöön

Ammattikiipeilijä Anthony Gullsten arvioi uutuuspelin: Tässä ei kiivetä tyhjiä seiniä

YleX Aamun Aleksi Ruuskanen sai pelikaverikseen 20-vuotiaan ammattikiipeilijä Anthony ”Andy” Gullstenin.

Assassin's creed 3 // Kuva: facebook.com/AssassinsCreedIII

Andy on tunnettu erityisesti boulderointipiireissä ja mies on osallistunut tänä vuonna boulderoinnin MM-cupin kisoihin, ja tullut Yhdysvalloissa järjestetyissä kisoissa yhdeksänneksi. Boulderointi on kiipeilyä matalilla lohkareilla, seinillä tai kalliolla ilman varmistusvälineitä.

Assassins Creed 3:n julkaisupäivä on tänään keskiviikkona 31.lokakuuta. Peli sijoittuu tällä kertaa Amerikan vallankumouksen aikoihin 1700-luvulle. Pelissä on mukana kiipeäminen tärkeänä osana. Aleksin kanssa peliä kokeileva Andy kertoo mietteitään siitä, minkälaisia tekniikoita pelissä käytetään ja millaisia haasteita pelissä olevat kiipeilykohdat todella olisivat.

- Tosi hyvää työtä he ovat tehneet siinä, että miten tämä (hahmo) seinällä liikkuu. Tässä ei kiivetä tyhjiä seiniä, että kuitenkin käytetään kaikenlaisia rimoja ja otteita, Anthony ”Andy” Gullsten sanoo.

Otteella tarkoitetaan asiaa, josta kiipeilijä saa kiinni tai voi laskea jalan. Andy löysi pelistä myös pienen epäkohdan, sillä pelissä seikkailevan hahmon pudotessa ja ottaessa uudelleen jostain kiinni, ei tavallinen ihminen moiseen otteeseen kykenisi.

- Kun otetaan kiinni keskeltä seinää, normi-ihmisellä varmaan räjähtäisi olkapää siinä vaiheessa, ammattikiipeilijä perustelee.

Yleensä peliarvosteluissa annetaan pelille tähtiä, mutta Andyn tapauksessa pisteet annetaan otteina.

- Voisin antaa vaikka kolme ja puoli otetta, koska peli näyttää niin hienolta.

Kuuntele koko arvostelu alta.

Lähteet: YleX Aamu