Hyppää pääsisältöön

Päivä ilman viiksiä on päivä hukattu

Viikset ovat ylähuulen päälle, yleensä vain miehillä kasvava karvoitus, kertoo Wikipedia. Viiksillä on maailmassa pitkä historia ja monet historian suurmiehet ovat tunnettuja juuri viiksistään (ja teoistaan). Viikset voivat kertoa paljon kantajastaan.

Viiksimuoti vaihtelee muiden trendien ja tyylien mukana, mutta karvoitus miesten ylähuulilla pysyy. Marraskuussa viiksiä nähdään nyt entistä enemmän, sillä on taas vuotuisen Movemberin aika.

Movember on kampanja, jossa mies marraskuun ajan kasvattaa itselleen viikset. Ihan pelkästään tyylikkyyden vuoksi viiksiä ei kasvateta. Movemberin tarkoituksena on kerätä varoja ja lisätä tietoisuutta miesten terveyteen liittyvistä asioista kuten eturauhassyövästä.  

 

Linkit:

Lue myös - yle.fi:stä poimittua