Hyppää pääsisältöön

Syksyn 2012 nettihittiresepti: Hanna ja Alexander Gullichsenin avokadopasta

Nettihittireseptillä avokadopastaa. Kuva: Brybs, stock.xchng

Moni on jo törmännyt netissä kulovalkean lailla levinneeseen avokadopasta-reseptiin.

Yksinkertainen pasta on saavuttanut niin suuren suosion, että joistain kaupoista on jo jonkun aikaa ollut vaikea löytää sen valmistamiseen tarvittavia avokadoja tai pecorino-juustoa.

Ruokakirjailija Hanna Gullichsen maistoi avokadopastaa ensimmäisen kerran jo kymmenisen vuotta sitten.

- Kun maistoin pastaa, minua melkein itketti, ja se nolotti - kyseessä oli nimittäin ensitreffit, Hanna kertoo.

Eikä Hanna liikuttunut siksi, ettei olisi pitänyt ruoasta! Nyt tuo kyseinen Alexander Gullichsenin valmistama avokadopastaresepti on julkaistu pariskunnan yhteisessä Safkaa-kirjassa lähes sellaisenaan.

Aamu-tv kutsui vieraaksi pariskunnan ilmiöksi nousseen avokadopastan takaa.


Avokadopasta


1 valkosipulinkynsi
1/2 chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400-500 g spagettia

Pilko valkosipuli ja chili pieneksi ja laita ne tarjoilukulhoon. Purista limetin mehu sekaan.

Halkaise avokadot, poista kivet ja kuutioi avokado kuoressaan pieniksi paloiksi. Kaiverra avokadot kulhoon, hienonna sekaan yrtit. Raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy ja sekoita huolella. Maista, lisää suolaa tarvittaessa.

Keitä spaghetti al denteksi, ota vajaa desi keitinlientä talteen.

Lorauta keitinvesi avokadotahnan joukkoon, sekoita spaghetti tahnaan ja raasta pinnalle parmesania ja ripaus mustapippuria. Nauti!

Oletko maistanut avokadopastaa? Kommentteja - tai vaikka viinisuosituksesi?

Linkit:

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka

  • Maut ja värit hurmaavat libanonilaisella aterialla

    Maut ja värit hurmaavat libanonilaisella aterialla

    1/8. Libanonilaiset Jose, Maggie, Zeinab, Jad ja Stacy näyttävät Villelle millaista on lähi-idän vieraanvaraisuus. Ville oppii liekittämään munakoisoja ja pääsee valmistamaan kofta-perunalaatikkoa.

  • Gallo Pinto on Costa Rican kansallisruoka

    Gallo Pinto on Costa Rican kansallisruoka

    Jakso 2/8. Villen keittiössä juodaan kahvia, tanssitaan salsaa ja paketoidaan tamales-kääryleitä. Vieraina ovat costaricalaiset ystävykset Daniel, Kimberly, Isaura ja Esteban.

  • Okinawalainen ruoka lupaa pitkää ikää

    Okinawalainen ruoka lupaa pitkää ikää

    Jakso 3/8. Ville tutustuu eksoottisen Okinawan saaren ruokakulttuuriin ja valmistaa muun muassa okonomiyaki-pannukakkua. Lapsivierailla on Villelle jäätävä yllätys.

  • Nigerialainen häränhäntä nostaa hien pintaan

    Nigerialainen häränhäntä nostaa hien pintaan

    Jakso 5/8. Nigerialaisissa pidoissa ruokalajeja on monta eikä chiliä ei säästellä. Villen suomalais-nigerialaiset vieraat opettavat Villelle ibo-heimon kulttuuria ja ruokaperinteitä.

  • Stout maustaa irlantilaisen lammaspadan

    Stout maustaa irlantilaisen lammaspadan

    Jakso 6/8. Ville pääsee nauttimaan irlantilaisia ostereita sekä valmistamaan Davidin stout-oluella maustettua lammaspataa. Ruoanlaiton ohessa Ville saa nauttia irlantilaisesta huumorista ja musiikista.

  • Poronverimakkara on saamelainen herkku

    Poronverimakkara on saamelainen herkku

    Jakso 7/8. Ville tutustuu saamelaiseen ruokakulttuuriin ja luonnon antimien hyödyntämiseen. Niiles-Jouni opettaa Villeä valmistamaan perinteisiä pororuokia kuten koparakeittoa ja savustettua kurppia.

  • Mauritiuslainen ruoka heijastaa historian kerrostumia

    Mauritiuslainen ruoka heijastaa historian kerrostumia

    Jakso 8/8. Ville valmistaa mauritiuslaisia herkkuja Sebastienin, Allin, Francon ja Elinan opastuksessa. Ville innostuu tanssimaan myös perinteistä orjatanssia ja maistelemaan rommia.

  • Villen keittiössä poronsorkkia ja puff puff -palleroita

    Ville Haapasalo kutsuu keittiöön vieraita kahdeksasta maasta

    Villen keittiö 30 minuutissa -ruokakulttuuriohjelmassa laitetaan ruokaa suurella sydämellä. Ohjelmassa Ville Haapasalo saa vieraakseen hyvän ruoan ystäviä kahdeksasta eri maasta. Joka viikko perehdytään yhden maan ruokaperinteisiin.

  • Sushimestari Jiron unelma

    Ihana elokuva ruuanlaitosta ja täydellisyyden tavoittelusta.

    Hurmaava dokumenttielokuva 85-vuotiaasta sushimestarista Jiro Onosta, tämän viisikymppisistä pojista ja maailman parhaaksi sushiravintolaksi kutsutusta Sukiyabashi Jirosta, jossa Jiro tavoittelee nigiriensä äärellä hetkellistä täydellisyyttä päivästä toiseen.

  • Aira Samulinin lohikeitto

    Kalakeitto on Aira Samulinille nostalginen herkku.

    Aira Samulinin (s.1927) isä oli rajavartija ja ahkerat metsässä samoilut toivat perheen pöytään paitsi sieniä ja marjoja, myös riistalintuja. Isä oli myös innokas kalastaja. Kala onkin edelleen Airan suosikkiruokaa. - Hauki oli kyllä semmoinen kala, jota siellä ilman muuta katiskaan tuli, Aira muistelee. - Ja ahventa tuli myös paljon. Lohikalahan se on sekin.

  • Näin helposti valmistat ruokia vohveliraudalla!

    Vohveliraudalla voit valmistaa monenalaisia ruokia.

    Vohveliraudat tekivät rynnistyksen keittiöihin (ja eriyisesti keittiökaappeihin) 1980-luvulla. Nyt on aika kaivaa rauta esiin ja valmistaa sillä niin vohveleita kuin muitakin herkkuja. Esimerkiksi korvapuustit valmistuvat vohveliraudalla huomattavasti nopeammin kuin uunissa. Resepti on helppo.