Hyppää pääsisältöön

Syksyn 2012 nettihittiresepti: Hanna ja Alexander Gullichsenin avokadopasta

Nettihittireseptillä avokadopastaa. Kuva: Brybs, stock.xchng

Moni on jo törmännyt netissä kulovalkean lailla levinneeseen avokadopasta-reseptiin.

Yksinkertainen pasta on saavuttanut niin suuren suosion, että joistain kaupoista on jo jonkun aikaa ollut vaikea löytää sen valmistamiseen tarvittavia avokadoja tai pecorino-juustoa.

Ruokakirjailija Hanna Gullichsen maistoi avokadopastaa ensimmäisen kerran jo kymmenisen vuotta sitten.

- Kun maistoin pastaa, minua melkein itketti, ja se nolotti - kyseessä oli nimittäin ensitreffit, Hanna kertoo.

Eikä Hanna liikuttunut siksi, ettei olisi pitänyt ruoasta! Nyt tuo kyseinen Alexander Gullichsenin valmistama avokadopastaresepti on julkaistu pariskunnan yhteisessä Safkaa-kirjassa lähes sellaisenaan.

Aamu-tv kutsui vieraaksi pariskunnan ilmiöksi nousseen avokadopastan takaa.


Avokadopasta


1 valkosipulinkynsi
1/2 chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
1/2 dl oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400-500 g spagettia

Pilko valkosipuli ja chili pieneksi ja laita ne tarjoilukulhoon. Purista limetin mehu sekaan.

Halkaise avokadot, poista kivet ja kuutioi avokado kuoressaan pieniksi paloiksi. Kaiverra avokadot kulhoon, hienonna sekaan yrtit. Raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy ja sekoita huolella. Maista, lisää suolaa tarvittaessa.

Keitä spaghetti al denteksi, ota vajaa desi keitinlientä talteen.

Lorauta keitinvesi avokadotahnan joukkoon, sekoita spaghetti tahnaan ja raasta pinnalle parmesania ja ripaus mustapippuria. Nauti!

Oletko maistanut avokadopastaa? Kommentteja - tai vaikka viinisuosituksesi?

Linkit:

Kommentit
  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Uusimmat sisällöt - Ruoka

  • Ankea suomalainen ruokakulttuuri jäi menneille vuosikymmenille

    Makumaisemamme kansainvälistynyt viime vuosina.

    Suomalainen ruokaperinne on muuttunut vaurastumisen ja yhteiskunnallisen kehityksen myötä. Kansainvälistyminen ja uudet raaka-aineet muokkaavat makutottumuksiamme. Yhä useampi myös ilmentää identiteettiään ja arvojaan ruuan kautta. Voidaanko enää edes puhua käsitteestä "suomalainen ruokakulttuuri"?

  • Kioski FOOD: helpot linssiburritot

    Tässä ohje nopeisiin ja helppoihin linssiburritoihin.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanavaYouTubessa ja Instagramissa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo 17.00! Nopeat linssiburritot: 2,5 dl vettä 1dl kuivia, punaisia linssejä 1/2 dl tummaa soijarouhetta puolikas tölkki tomaattimurskaa 3 rkl rypsiöljyä 1 kasvisliemikuutio 2 kynttä valkosipulia 1 sipuli pippuria voit la

  • Kioski FOOD: Tofu bowl -resepti

    Kioskin uuden ruokakanavan FOODin ensimmäinen resepti.

    Kioski FOOD on uusi ruokakanava Youtubessa. Sara Parikka kokkaa ja opettelee uusia, helppoja reseptejä livenä joka torstai klo.17.00! Ensimmäisessä lähetyksessä valmistui herkullinen Tofu Bowl.

  • Alexandran kasvisopas

    Luonnon tarjoamat vitamiinit ja mineraalit.

    Alexandra kirjoittaa lyhyesti siitä, mitä vitamiineja ja mineraaleja tärkeimmät kasviksemme ja yrttimme sisältävät. Opimme myös, mitkä kasvit auttavat mihinkin vaivaan ja mitä tunnettuja ja yllättäviä vaikutuksia niillä voi olla meille ja ympäristöllemme.

  • Maut ja värit hurmaavat libanonilaisella aterialla

    Maut ja värit hurmaavat libanonilaisella aterialla

    1/8. Libanonilaiset Jose, Maggie, Zeinab, Jad ja Stacy näyttävät Villelle millaista on lähi-idän vieraanvaraisuus. Ville oppii liekittämään munakoisoja ja pääsee valmistamaan kofta-perunalaatikkoa.

  • Gallo Pinto on Costa Rican kansallisruoka

    Gallo Pinto on Costa Rican kansallisruoka

    Jakso 2/8. Villen keittiössä juodaan kahvia, tanssitaan salsaa ja paketoidaan tamales-kääryleitä. Vieraina ovat costaricalaiset ystävykset Daniel, Kimberly, Isaura ja Esteban.

  • Okinawalainen ruoka lupaa pitkää ikää

    Okinawalainen ruoka lupaa pitkää ikää

    Jakso 3/8. Ville tutustuu eksoottisen Okinawan saaren ruokakulttuuriin ja valmistaa muun muassa okonomiyaki-pannukakkua. Lapsivierailla on Villelle jäätävä yllätys.