Hyppää pääsisältöön

Vuoden suomalainen pelikehittäjä valittiin – lahjoitti koko summan Movemberille

Vuoden suomalainen pelikehittäjä valittiin tänään Helsingissä DigiExpo-tapahtumassa.

Supercellin Clah of Clans // Kuva: Supercell

Ensimmäinen Vuoden suomalainen pelinkehittäjä -palkinto jaettiin kolme vuotta sitten Angry Birds -pelin suunnittelijalle Jaakko Iisalolle, viime vuonna musiikillisista ansoista Ari Pulkkinen ja tänä vuonna palkinto napsahti peliyritys Supercellille.

Mobiilipeleihin erikoistunut Supercell on tuomariston perustelujen mukaan onnistunut luomaan pelejä, joita pelaajat arvostavat ja jotka on taloudellisesti hyvin kannattavia.

- Pelit ovat korkealaatuisia ja kansainvälisen vertailun kestäviä. Ne tavoittavat asiakaskuntansa hyvin ja hoitavat hyvin pelaajien tyytyväisyyteen ja sitoutumiseen liittyvät asiat, palkinnon jakanut KP Hiltunen Neogames Finland ry:stä luettelee.

Palkinnon kävi noutamassa Supercellin hittipelin, Clash of Clansin product lead Lasse Louhento.

- Pelien tekeminen ei ole tänä päivänä samanlaista kuin 20 vuotta sitten. Hyvän pelin tekemiseen vaaditaan monta osa-aluetta, kuten peliyhteisön, eli communityn ylläpitämisen ja asiakkaista eli pelaajista huolehtimisen, Luohento kertoo.

Supercell lahjoittaa koko palkinnon arvon, eli 3 000 euroa hyväntekeväisyyteen.

- Kun katsoo tuota Clash of Clans -hahmoa, siitä voi vetää johtopäätöksen, että koko summa lahjoitetaan Movember-, eli viiksikampanjalle.

Myös YleX:n Viki ja Timppa ovat mukana Movemberissä, seuraa miesten viiksienkehitystä Movember käynnissä – seuraa radiojuontajien viiksien kasvamista kuvagalleriasta!

Lähteet: YleX