Hyppää pääsisältöön

Emeli Sande putsasi pöydän MOBO Awards-gaalassa

Englannin Liverpoolissa jaettiin lauantai-iltana palkintoja MOBO-gaalan merkeissä.

Emeli Sandé // Kuva: Tomi MIkola

Seitsemättätoista kertaa järjestetyn Music of Black Origin Awardsin kuningatar oli Pori Jazzeillakin kesällä esiintynyt Emeli Sandé. "Mustan" ja "urbaanin" musiikin gaalassa soulmimmi palkittiin parhaan albumin, parhaan naisesiintyjän, sekä parhaan soul- ja R&B-esiintyjän pysteillä.

Toiseksi palkituin hipoissa oli räppäri Plan B, joka pokkasi parhaan miesesiintyjän ja parhaan hip hop-aktin palkinnot.

Brittigaalassa parhaana kansainvälisenä mustan ja urbaanin musiikin tekijänä palkittiin amerikkalaisräppäri Nicki Minaj. Parhaan uuden tekijän palkinto taasen meni Rita Oralle. Sean Paulille puolestaan annettiin kotiin viemisiksi vuoden parhaan reggaemuusikon pokaali.

Osa MOBO-gaalassa ehdolla olleista artisteista oli aiheuttanut keskustelua pitkin viikkoja ennen lauantai-illan juhlallisuuksia, kun esimerkiksi neljän palkinnon saajaksi ehdolla ollut Labrinth kyseenalaisti Ed Sheeranin ja Conor Maynardin ehdokkuudet:

- He eivät tee mustaa musiikkia. He tekevät mainospoppia! Edes minun musiikkini ei ole mustaa musaa, mutta ainakin se on lähellä hip hoppia, joten ehdokkuudessani on jotain järkeä. MOBO:t pitäisi uudelleen nimetä esimerkiksi Urban Music Awardsiksi (Urbaanin Musiikin gaala), brittimuusikko pohti Daily Starin haastattelussa viime kuussa.

Lähteet: NME, Daily Star