Hyppää pääsisältöön

Ismo Alanko Teholla on yllätyksellinen rytmiduo ilman tilpehöörejä

Ismo Alangon ja Teho Majamäen duo, Ismo Alanko Teholla, eli ensimmäistä kesäänsä Ilosaaressa 2007. Duon keulakuva manasi ennen festarikeikkaa kiertuetauot maan rakoon ja intoili kahden hengen orkesterin mahdollisuuksista yllättää niin yleisö, kuin orkesterin toinenkin puolisko.

Ismo Alanko Säätiön lopetettua toimintansa vuonna 2006, ei yhtyeen nimimies jäänyt lepäämään laakereillaan. Kesällä 2007 Ismo Alangolla oli jo uusi bändi. Lyömäsoitinvirtuoosi Teho Majamäen kanssa rytmiduona esiintynyt Ismo Alanko Teholla oli ennen kaikkea kokeellinen ja yllätyksellinen puristus.

"Suurimpana erona on se, että nyt joutuu kantamaan puolet siitä musisointivastuusta - laulamisen lisäksi", Ismo Alanko mietiskeli Ilosaaressa ennen festivaalikeikkaa.

Kitaristi-laulaja Alangon soitto on aina ponnistanut vahvasti punkista. Kulmikas rytmikitara yhdistettynä eri rumpujen ja ksylofonien välillä riehuvan Majamäen virtuositeettiin teki kappaleista vahvasti Teholla -yhtyeen näköisiä ja kuuloisia.

”Sovituksellisten tilpehöörien puuttuessa päästään lähemmäs biisien ydintä. Meillä on vain tekstit, perusmelodia, perusharmonia ja ennen kaikkea rytmi", Alanko analysoi.

Niin Alangon kuin Majamäen aiempien yhtyeiden vanhoja hittejä vahvasti varioinut yhteistyö kantoi myös uutta hedelmää. Duon ensimmäinen albumi näki päivänvalon vuonna 2008.

Teksti: Ville Matilainen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto