Hyppää pääsisältöön

Sielun Veljet palasi ja nukkuva hirviö heräsi

Vuoden 2011 rock-tapahtumaksi tituleerattu Sielun Veljien paluukonsertti keräsi Ilosaarirockin 40-vuotisjuhlahumuun vannoutuneita faneja vuosien takaa. Mutta miten Siekkarien livehurmos iski nuorempaan sukupolveen? Lavalla kun nähtiin tällä kertaa poikien sijaan aikamiehiä.

Tietolaatikko

Sielun Veljet perustettiin alun alkaen vuonna 1982.
Yhtyeen jäsenet: Ismo Alanko, Jukka Orma, Jouko Hohko, Alf Forsman ja valomies Vinski Viholainen. Sielun Veljet tunnetaan eritoten hurmoksellisista live-esiintymisistään, joissa valoshow on aina ollut merkittävässä roolissa. Yhtye keikkaili 80-luvun aktiivisesti ja julkaisi kahdeksan albumia. Yhtye esiintyi myös ulkomailla ja levytti englanninkielisesti nimellä L´Amourder. Sielun Veljet jäi tauolle vuonna 1992.
Vuonna 2011 yhtye julkaisi paluun kunniaksi yhden uuden kappaleen: Nukkuva hirviö.

Hurmostako ilmassa? Suomirokin legenda, Sielun Veljet, palasi vuonna 2011 yhdelle keikalle 20 vuoden tauon jälkeen. Ismo Alangon luotsaaman yhtyeen paluuta pääsi isännöimään 40-vuotisjuhliaan viettävä Ilosaarirock. A-studion toimittaja Pasi Peipponen innostui paluu-uutisesta niin, että lähti tapaamaan kohtalotovereitaan paikan päälle.

Peipponen kartoitti Joensuussa vanhojen tosifanien ja uuden musiikinkuluttajasukupolven tuntemuksia ja ennakkoarvioita. Olisiko Sielun Veljet yhä se erikoinen, hurmokseen ajava hirviö? Vai pitäisikö kullatut muistot jättää 80-luvun muistilohkoon patinoitumaan? Joka tapauksessa, tilaisuus nähdä suosikkiyhtye uudestaan ei tulisi toistumaan.

Vai tulisiko?

Ilosaaren yleisömenestyksen siivittämänä yhtye nieli nopeasti ilmoituksensa vain yhdestä ainoasta paluukeikasta ja lähti loppuvuodesta 2011 vielä klubikiertueelle. Ismo Alanko ja Jukka Orma antoivat Yle LIVE -ohjelmalle haastattelun Helsingin Tavastia -klubilla joulukuussa 2011.

Teksti: Ville Matilainen

Kommentit