Hyppää pääsisältöön

Hjallis Harkimo vedenneitona

Harry "Hjallis" Harkimo kertasi purjehduskokemuksiaan ja Jokerien jääkiekon Suomen mestaruutta Ylen Lauantai-illan huumaa -ohjelmassa vuonna 1992. Haastattelun jälkeen Harkimo sai kylvyn.

Tietolaatikko

Lauantai-illan huumaa oli 1990-luvun alun musiikkiviihdeohjelma ajan julkimoilla höystettynä. Sarjan mieleenpainuvin ohjelmanumero oli eittämättä vedenneidon tiputus, johon ohjelmassa vierailevat julkkikset nimesivät omat uhrinsa.

Hjallis Harkimo iski kultasuoneen vuonna 1991, ostaessaan enemmistön osakkeista pahasti velkaantuneesta Helsingin Jokerit -jääkiekkoseurasta. Harkimon mukaantulo organisaatioon aloitti Suomessa uuden ajan jääkiekkojoukkueiden markkinoinnissa. Joukkuetta ja erityisesti sen omia kasvattipelaajia (etunenässä Teemu Selänne) alettiin järjestelmällisesti tuotteistaa ja Jokereista luotiin todellinen liikeyritys.

Harkimon toimintamallit olivat uusia ja samalla riskialttiita. Riski kuitenkin kannatti ja Jokerit juhli Suomen mestaruutta heti ensimmäisellä Harkimon kaudella 1991–1992.

"Oli siinä unettomia öitä, kun laittoi kuitenkin kaiken likoon", Harkimo myönsi keväällä 1992.

"Mestaruudesta ei ollut kovia paineita, koska en koskaan uskonut siihen. Meillähän oli kolmen vuoden tähtäimenä päästä finaaliin — joka ei tarkoita vielä mestaruutta."

Mestaruuskevään juhlien päätteeksi Harkimo löysikin itsensä jälleen hyvin uudesta tilanteesta, kun lapsuudenystävä Riki Sorsa osallistui Ylen Lauantai-illan huumaa musiikkiviihdeohjelmaan. Hänestä tehtiin hetkeksi Sorsan vedenneito.

Teksti: Ville Matilainen

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto