Hyppää pääsisältöön

Pietarin oikeus näytti vihreää valoa: Madonna miljoonasyytteeseen Venäjällä!

Madonnan homomyönteinen keikkarointi Venäjän konserteissa on viemässä tähden oikeuteen.

Madonna esiintyi Pietarissa 9.8.2012 // Kuva: EPA/OLGA MALTSEVA / POOL

Pietarin oikeus on The Times-lehden mukaan todennut, että todistusaineistoa popkuningatar Madonnan sopimattomasta käytöksestä MDNA-kiertueen Venäjän keikoilla on riittävästi jutun viemiseksi oikeuteen asti - Madonnaa odotetaan oikeuden eteen Venäjällä.

Venäjän kansalaisten muodostaman liittouman ja homovastaisten järjestöjen nostama kanne sai alkunsa elokuussa 2012, kun tähtipoppari esiintyi Pietarissa. Konsertissa laulaja kehotti kuulijoita taistelemaan vapauden puolesta ja jakoi yleisöön homomyönteisiä, pinkkejä rannekoruja.

- Hän loukkasi uskovaisten tunteita. Hän kannusti homoseksuaalisuuteen, vaikka paikalla oli lapsia ja se on kiellettyä Pietarissa. Kaupungin asukkaina saimme kärsiä valtavasta moraalisesta vahingosta, Darya Dedova paikallisesta kansalaisliitosta kertoi tuolloin.

Pietari kielsi maaliskuussa Gay Pride-tapahtuman järjestämisen ja julisti homoseksuaalisen käyttäytymisen laittomaksi. Madonnan tempauksesta älähtäneet aktivistit vaativat tähdeltä korvauksia yli 7 miljoonan euron edestä.

Pietarin oikeuden mukaan oikeusjuttuun on riittävät perusteet, sillä Madonna "ylitti rajan" jakamalla rannekoruja jopa "hädin tuskin 12-vuotiaille lapsille".

Nähtäväksi jää, ilmestyykö Madonna jatkossakaan yhteenkään käsittelyyn. Entä mitä tapahtuu, jos oikeus katsoo Madonnan todella syyllistyneen homoseksuaalisten arvojen suosimiseen - ja määrää popdiivan pulittamaan miljoonia.

Lähteet: NME, The Times