Hyppää pääsisältöön

MTV Europe Music Awards juhlitaan sunnuntai-iltana - Whitney Houstonille kunnianosoitus

MTV Europe Music Awards-gaala järjestetään tänään sunnuntai-iltana Saksan Frankfurtissa.

Whitney Houston // Kuva: Whitney Houston / Facebook

Kaapelitelevisiojätti MTV:n järjestämässä EMA-gaalassa nähdään pukuloistoa ja huippuartistien esityksiä, sekä tietenkin palkitaan vuoden parhaat, eurooppalaiset musiikkivideot.

Nimettyinä palkinnon saajiksi gaalassa ovat muun muassa brittiyhtyeet Muse, Arctic Monkeys, Coldplay, Florence and the Machine ja One Direction. Esiintyjinä lavalle nousevat puolestaan ainakin The Killers, Alicia Keyes, Rita Ora ja korealaissensaatio Psy.

Lisäksi edesmennyttä laulajasuuruus Whitney Houstonia tullaan muistamaan erityisen kunnianosoituksen merkeissä. Show'n tuottaja Bruce Gillmerin mukaan amerikkalaiselle Houstonille myönnettävä Global Icon-tunnustus on varattu niille, jotka ovat "tehneet äärettömän suuren vaikutuksen koko maailmaan".

- Hänellä oli suuri vaikutus musiikkiin ja muihin artisteihin ja hänen musiikkinsa tulee elämään. Houston oli yksi maailman mahtavimmista äänistä, Gillmer pohjusti helmikuussa kuolleen laulajattaren postuumia palkitsemista The Hollywood Reporterille.

Aikaisemmat EMA-gaalassa "globalisoidut ikonit" ovat jenkkirokkari Bon Jovi ja brittibändi The Queen.

Lähteet: Digital Spy