Hyppää pääsisältöön

Päihittikö tikkataulu 10 päivän sääennusteen?

Onko sään ennustaminen arpapeliä? Vitsin mukaan sitä voisi tehdä yhtä hyvin tikkataululla tai etanan sarvia katselemalla. Prisma Studion toimittaja Hannamari Luukkanen haastoi meteorologi Matti Huutosen 10 päivän ennustekisaan lokakuun puolivälissä. Matti sai käyttää meteorologin ammattivälineitä, Hannamari lähti matkaan puhtaasti arpaonneen luottaen. Menetelminä hänellä olivat mm. tikkataulu, hiiribingo, arpakuutiot ja pullonpyöritys.

Hannamari ja Matti säähaasteen edessä

Miten kisassa kävi? Kuten arvata saattaa, Matti voitti. Mutta Hannamari tarjosi hetkittäin tiukan vastuksen. Kuten meteorologi etukäteen arvelikin, ensimmäiset päivät ammattilainen voitti tuuripelaajan mennen tullen.  Viiden päivän jälkeen kisa tasottui, molempien ennusteet menivät enemmän tai vähemmän pieleen. Matilla sentään lämpötilat menivät aika lähelle totuutta. Hannamari onnistui sentään ennustamaan mielenkiintoisempia säätiloja :-)

ennustaja työssään

Mutta meteorologia voitti, pistein 16 - 11. Pisteitä jaettiin sää- ja lämpötilasta. Ammattilainen päihitti amatöörin varsinkin lämpötilojen ennusteessa.

Prisma Studion sääjakso on katsottavissa Areenassa:

http://areena.yle.fi/tv/1699017

Tulokset päiväkohtaisesti:

Tässä galleriassa on kuvat kummankin ennusteesta 10 päivän ajalta, toteutunut säätila myös mainittuna. Sen saa esiin viemällä hiiren kuvan päälle. Hannamarin ennusteet ovat kelta-oranssilla pohjalla, Matin sinisellä.

Lue myös - yle.fi:stä poimittua

Tiede

Uusimmat sisällöt - Tiede