Hyppää pääsisältöön

Jumppaa jalkateräsi kuntoon

Jalkojen ja jalkaterien kunnosta pitäisi pitää huolta yhtä hyvin kuin muustakin kehosta. Alla on kuusi erilaista liikettä jalkaterän lihastoiminnan ja liikkuvuuden harjoittamiseksi. Tee jokaista liikettä 20 toista, 1-5 sarjaa. Toista harjoittelu 3-5 kertaa viikossa.

1. Nosta varpaat ylös siten, että koko päkiä pysyy maassa eikä jalkaterä lähde kääntymään sivulle. Laske varpaat takaisin alustaan ja toista liike 20 kertaa.
2. Vedä varpaat koukkuun ja palauta varpaat suoriksi lyhyen pidon jälkeen. Toista liike.

YLE Akuutti


3. Pidä päkiä ja varpaat rentona lattiaa vasten ja harota varpaita. Päästä varpaat välillä neutraaliin asentoon ja toista liike uudestaan. Pyri pitämään varpaat ja päkiä rentona lattiapintaa vasten koko liikkeen ajan.

YLE Akuutti


4. Pidä isovarvas maassa ja nosta loput neljä varvasta ylös. Pidä päkiä lattiaa vasten koko matkalta siten, ettei jalka lähde kääntymään irti alustastaan. Laske kaikki varpaat välillä maahan ja toista liike.

YLE Akuutti


5. Tee edellinen liike toisin päin. Nosta isovarvas ylös pitäen samalla koko päkiä sekä loput neljä varvasta lattiaa vasten. Laske isovarvas välillä alustaan ja toista liike tarvittavan monta kertaa.


6. Nosta jalkaterää ylös siten, etteivät varpaat lähde menemään koukkuun. Palauta jalkaterä välillä alas ja toista liike.

YLE Akuutti
> Ovatko korkokantakengät haitaksi jaloille?

Jumppaohjeet: OSMO ESKOLA, fysioterapeutti