Hyppää pääsisältöön

Ohjaaja: Nightwish-elokuva on aiheuttanut todella paljon kansainvälistä kiinnostusta

Nightwishin Imaginaerum-elokuva esiteltiin eilen 14. marraskuuta medialle. Stobe Harjun ohjaama leffa saa virallisen ensi-iltansa 23. marraskuuta.

Promokuva Nightwish-leffasta

Harju perustelee YleX:lle, miksi yhtye on yllättävän pienessä roolissa Nightwish-leffassa.

- Me kerrotaan tätä elokuvaa metaforien kautta. Bändi on niin pienessä roolissa elokuvassa siksi, että me halutaan kertoa ihmisille, että elämässä on jotain tärkeämpääkin kuin se mihin meidät yhdistetään. Jos sanotaan vaikka, että Tuomaksen koko elämä yhdistetään Nightwishiin, niin se ei pidä paikkaansa. Se on valhetta. Me halutaan sanoa ihmisille, että teillä on tärkeämpiäkin asioita kuin se mitä te teette työksenne, ohjaaja kommentoi.

Tuomas Holopainen nähdään kuitenkin hieman suuremmassa osassa kuin muut yhtyeen jäsenet. Ohjaaja kehuu muusikon debyyttiroolia.

- Olen ihan älyttömän tyytyväinen. Tuomas esitti hyvin pitkälle sitä, mitä hän on itse. Tuomaksen rooli ei voisi olla mitään muuta, mies sanoo.

Holopaista ei ollut aivan helppo suostutella näyttelemään elokuvassa.

- Toi jätkä vois olla oikeesti näyttelijä pelkän olemuksensa puolesta. Kamera rakastaa tyyppiä, vaikka tyyppi vihaa kameraa. Tuomasta joutui vakuuttelemaan noin vuoden verran näyttelemään, koska herra on ehkä ujoin tyyppi kenet mä tunnen. Kyllä Nightwishin keulakuva pitää Nightwish-elokuvassa olla pikkasen suuremmassa kuin pelkässä cameo-roolissa, Harju painottaa.

Elokuvan kansainvälisesti mitattuna pienehkö budjetti tuotti ohjaajalle haasteita.

- Nightwishin musiikki on isoa ja oli todella suuri haaste toteuttaa ideat niin, että ne näyttää isommilta kuin mitä ne on maksanut. Yksi kohtaus jota suunniteltiin aluksi, olisi maksanut enemmän kuin koko elokuva maksoi yhteensä. Sellaisista asioista piti luopua, Harju myöntää.

Leffa on jo nyt herättänyt kansainvälistä kiinnostusta, vaikka se ei ole vielä edes elokuvateattereissa.

- Kyllä tää on todella paljon aiheuttanut kiinnostusta. Melkein siihen pisteeseen asti, että mä saan hermoromahduksen. Puhutaan kuitenkin Nightwishistä, jolla on miljoonia faneja maailmalla. On tällä ihan valtavat etukäteisodotukset tuolla muualla, ohjaaja hehkuttaa.

Tätä mieltä Tuomas Holopainen on Anette Olzonin mukanaolosta Nightwish-elokuvassa

Lähteet: YleX