Hyppää pääsisältöön

Ansan ja Oivan Nukkesairaalassa reseptinä oli satu

Ansa ja Oiva Nukkesairaalassa, ohjelmasta Veturi: Ansan ja Oivan tv-asema (1999)
Ansa ja Oiva Nukkesairaalassa, ohjelmasta Veturi: Ansan ja Oivan tv-asema (1999) Ansa ja Oiva Nukkesairaalassa, ohjelmasta Veturi: Ansan ja Oivan tv-asema (1999) Kuva: Yle kuvanauha Mari Vainio,Ari-Kyösti Seppo,Ansa ja Oiva,lääkärit,sairaanhoitajat

Nukkesairaala-sarja oli täynnä dramaattisia tilanteita, jotka sairaanhoitajaa näyttelevä Ansa ja lääkäriä näyttelevä Oiva varmistivat hienoilla suorituksillaan. Uskollisin potilas oli susi, jota näytteli useimmiten Ansan ja Oivan talonmies Rannanjärvi. Tohtori-Oiva tietää aina, millä sadulla potilaan vaiva lähtee.

Nukkesairaala osa 2130:

Nukkesairaalan näyttelijöillä menevät repliikit sekaisin ja käsikirjoitukseen lisätään omia, mutta se ei hämmennä tohtori-Oivaa.

Nukkesairaala osa 4005:

Sudella on flunssa, onkohan se nenästäpuhuja? Ei hätää! Tohtori-Oiva tietää, että vastaus voi löytyä hännästä.

Nukkesairaala osa 2719:

Oiva on menettänyt muistinsa ja se vaikeuttaa tietenkin Nukkesairaalan kuvauksia. Potilas-sutta esittää Oivan menneisyyden Varjo.

Nukkesairaala osa 8987:

Suden kultakala on hävinnyt. Lääkärin diagnoosi: keskivaikea kasvatusongelma.

Nukkesairaala osa 8123:

Susi tulee terveystarkastukseen ja näyttelijänä on Rolle-koira. Juuri ennen sarjan aloitusta, Ansa ja Oiva ovat saaneet tietää, että Rolle pitää lopettaa ja siksi heillä on vaikeuksia suoriutua rooleistaan.

Nukkesairaala osa 5889:

Ansa joutuu taipumaan lääkäriksi, kun Oivaa vaivaa omituinen kaksoisolento.

Nukkesairaala osa 2:

Kasper sekoittaa Nukkesairaalan kuvaukset varastamalla repliikkejä. Ansa ja Oiva päättävät vangita hänet erikoislähetyksessä.

Nukkesairaala osa 2000:

Mikähän sutta vaivaa kun sen pulssi on kaksi litraa ja verenpaine Turun kautta Raumalle?

Nukkesairaala osa 7245:

Rannanjärveen on iskenyt henki, joten luonnollisesti Nukkesairaalassakin potilaana henki-susi. Nyt se on henkihieverissä!

Nukkesairaala osa 1792:

Ansan ja Oivan potilaalla on kriittinen tila, mutta mitä tehdä, kun vaivaan eivät tehoa vasara, kumiankka, sammakko tai veitsi?

Teksti: Sonja Fogelholm

Kommentit