Hyppää pääsisältöön

Tummanpuhuvan elokuvallista elektroa Suomen pätevimmältä kaksikolta

YleX:n Viikon albumina soi Sin Cos Tan -yhtyeen omaa nimeään kantava debyyttilevy.

Sin Cos Tan // Kuva: Juhani Kenttämaa

Sin Cos Tan soi Viikon albumina - kuuntele koko levy ennakkoon

Geometriasta nimensä napannut elektropopbändi Sin Cos Tan koostuu Jori Hulkkosesta sekä Villa Nahin Juho Paalosmaasta. Suomielektron suurlähettiläs aloitti yhteistyön Juhon kanssa tuottamalla Villa Nahin debyyttialbumia, sekä ottamalla kaksikon vastavuoroisesti mukaan omille kappaleilleen. Sen jälkeen idea omasta itsenäisestä projektista olikin jo kypsä.

- Meillä oli vuoden alusta sopivasti aikaa ja intoa kokeilla jotain uutta uuden yhteistyön merkeissä, ja katsoa mihin se johtaa. Parin viikonloppusession jälkeen kasassa oli jo lähes albumillinen julkaisukelpoista materiaalia, Jori kertoo Sin Cos Tanin lähtökohdista, johon Juho jatkaa:

- Omien demojeni sekä aikaisemman yhteistyön pohjalta huomattiin, että yhteinen linjamme on hyvin nokturnaalinen, ja lopputulos kuulostaakin siltä, kuin ajaisi yöllisellä maantiellä.

Musiikillisesti kaksikko liikkuu Sin Cos Tanilla totuttua tummemmissa vesissä kuulostaen Depeche Moden, David Bowien sekä Kraftwerkin jälkeläisiltä, joiden maailmaan liittyy elokuvallista tulevaisuuden dystopiaa.

- Käytimme välillä elokuvallista sanastoa ja referenssejä enemmän kuin musiikillisia. David Fincherin Girl with a Dragon Tattoo synkän lumisine maisemineen sai minut samaistumaan albumin tunnelmaan, kun palasin äänityssesioista ja katselin ohitse lipuvaa maisemaa junan ikkunasta, Juho tunnelmoi kuvallista korrelaatiota levylle.

Kaksikolla on selkeä tavoite suunnata ulkomaille, sillä siellä Sin Cos Tanin tyyliselle musiikille on otollisemmat markkinat, ja vastakaikua sekä kiinnostusta on tullut kiitettävästi jo ennen debyyttialbumin julkaisua. Tästäkin syystä Sin Cos Tan on parivaljakolle ykkösprioriteetti.

- Julkaisun jälkeen ajattelimme keikkailun ja promootion lisäksi aloittaa myös uuden materiaalin työstämisen. Päätimme alusta alkaen, että tämä ei ole mikään sivuprojekti, vaan jatkuvuuteen tähtäävä bändi. Päinvastoin kuin moni voisi kuvitella, Sin Cos Tan antaa myös lisävirtaa sekä Villa Nahin että Jori Hulkkosen soolomateriaalin työstämiseen, Juho ja Jori myöntävät.

Jorin ja Juhon kertomuksia Sin Cos Tan -levystä voi kuunnella kuluvan viikon ajan Uuden musiikin aamu- ja iltavuorossa.

Lähteet: YleX Viikon albumi -haastattelu