Hyppää pääsisältöön

Pikkujoulumenyy Patakakkosen tapaan

Patakakkosen keittiömestarit Jaakko Kolmonen ja Sirkka Gustafsson tarjoavat pikkujoulun kunniaksi lihapatoja, salaatteja ja makean nälkään ananasta ja omenatorttua.

Patakakkosen keittiömestarit eivät tyydy vain valmistamaan tv-kameroiden edessä ruokia. He myös opastavat katsojia valikoimaan ruoka-aineita oikein sekä käsittelemään niitä asianmukaisesti.

Kasvisbroileripadan valmistus aloitetaan sulattamalla pakastettu broileri. Oikeaoppisesti se tehdään hitaasti. Pakastettu liha on kääritty sanomalehteen, jonka sisällä broileri sulaa jopa kaksikin vuorokautta. Hitaan sulatuksen idea on se, että paketin sisältä ei sulamisvesi lorise pöydälle.

Kokit valmistavat suikaloitua broileria kasvisten kera ikään kuin kiinalaisittain, sillä "ne tekee suikaloitua ruokaa", Sirkka opastaa.

Linnun paloitteleminenkin vaatii tietoa ja hieman taitoakin, mutta keittiömestari ohjeistaa katsojaa tästäkin. Broilerin seuraksi Kolmonen suosittelee "suomalaista hyvää perunaa, joka on todella hyvä ja herkullinen." Koska lajikkeitakin on monia, niin kotikokillakin on mistä valita. Kolmonen esitteleekin erilaisia perunalajikkeita ja niiden käyttötarkoituksia.

Tuoreet herkkusienet eivät juuri käsittelyä kaipaa ennen salaattilautaselle päätymistään. Huuhtelu ja pilkkominen riittävät.

Possupata tehdään kasslerista, joka saa väriä muun muassa punajuuresta. Punajuuren käyttämisestä Jaakko Kolmonen on hieman huolissaan, sillä "se on ihana kasvis, jota pitäis pikkusen enemmän käyttää. Me käytämme sitä liian vähän."

Saksalainen Emich von Haldenwang vierailee tv-keittiössä valmistamassa struudelia eli omenapiirakkaa ja hapankaalipiirakkaa, jonka kyytipojaksi hän suosittelee vaikkapa glögiä tai omenaviiniä.
Tai sitten kotona tehtyjä omenamehuja, kuten keittiömestari Kolmonen ehdottaa.

Ohjelmassa näytetään myös ruokien reseptit.