Hyppää pääsisältöön

Chisu kommentoi piraattikohua: Ei kukaan artisti kaipaa tällaista julkisuutta osakseen

Piraattikohun keskiöön joutunut Chisu toivoo Facebook-sivuillaan asioiden ratkeavan pian.

Studio B Live: Chisu // Kuva: YleX / Tomi Mikola

Lapsen latailusta saatu maksumääräys osa piratismin vastaista tehoiskua – valtaosa maksoi mukisematta piratismin vastaisista tehoiskuista nousseesta kohusta. Julkaisuajankohtansa vuoksi Chisun levy päätyi osaksi TTVK:n (Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n) tehoiskua, TTVK tyrmää perheenisän väitteen: Chisun albumia ei käytetty syöttinä

Nyt Chisu on kommentoinut aihetta Facebook-sivuillaan.

- Voi, olisinpa voinut kirjoittaa tänne jotain iloisemmissa merkeissä, mutta tänään nyt näin. En tietenkään halua haastaa fanejani oikeuteen, eikä kukaan artisti kaipaa tällaista julkisuutta osakseen, Chisu kirjoittaa.

Kirjoituksessaan Chisu vielä muistuttaa, että tekijänoikeudet ylläpitävät laajaa musiikkikulttuuria, eivätkä "pahojen, rahanahneiden poppareiden" touhua.

- Ennen kuin passitatte mut häpeänurkkaan kummisetähattu päässä, lukekaa Niko Nordströmin Levy-yhtiö kommentoi piraattikohua: On kohtuutonta, että Chisu joutuu silmätikuksi . Toivon, että asia ratkeaa pian ja pahoittelut minun puolesta 9-vuotiaalle tytölle.

- Useimmat asianajajien kanssa tehdyt sopimukset ovat lähtökohtaisesti vaitiolovelvollisuuden alaisia, Chisu lisäsi.

Kirjoituksensa loppuun Chisu laittoi vielä suoran linkin Spotifyyn, mistä hänen musiikkiaan pääsee kuuntelemaan laillisesti.

Lähteet: Facebook