Hyppää pääsisältöön

Levy-yhtiö kommentoi piraattikohua: On kohtuutonta, että Chisu joutuu silmätikuksi

Levy-yhtiö Warner Musicin toimitusjohtaja Niko Nordström kommentoi YleX:lle tänään otsikoissa ollutta kohua Chisun albumin laittomasta lataamisesta ja 9-vuotiaan tytön tietokoneen takavarikoimisesta tehoiskun jälkiseurauksina.

Chisu // Kuva: Tomi Mikola

Perheenisän tilitys leviää verkossa: Tyttären Chisu-latailuista lähes tonnin lasku, kuinka Facebookissa on levinnyt helsinkiläismiehen kertomus tämän 9-vuotiaan tyttären musiikkilatailusta, jonka seurauksena poliisit takavarikoivat tytön koneen. Tapaus on osa TTVK:n (Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus ry:n) viime syksynä käynnistämää tehoiskua.

Asia on herättänyt keskustelua oikeudenmukaisuudesta levyn ladannutta lasta kohtaan sekä Chisua kohtaan, jonka levy päätyi osaksi TTVK:n tehoiskuaTTVK tyrmää perheenisän väitteen: Chisun albumia ei käytetty syöttinä .

Levy-yhtiö Warner Music Finlandin toimitusjohtaja Niko Nordström painottaa, että Chisu ei ole ollut tietoinen asiasta.

- Chisu ei ole ollut tietoinen asiasta ja on kohtuutonta, että hän joutuu tässä asiassa silmätikuksi. Tämä olisi voinut tapahtua kenen tahansa levy-yhtiön edustaman artistin äänitteelle.

Nordströmin mukaan väite siitä, että levy-yhtiö tai TTVK olisi virittänyt tahallaan ansan laittomille lataajille, on täysin perätön.

- TTVK ajaa keskitetysti muun muassa musiikintekijöiden, taiteilijoiden, levy-yhtiöiden ja kustantajien asiaa. TTVK on havainnut, että tietyistä IP-osoitteista jaetaan laittomasti musiikkitiedostoja. Tämän jälkeen TTVK on pyytänyt tuomioistuimelta lupaa luovuttaa IP-soitteen haltijan tiedot.

Nordström lisää, ettei kyseessä olleessa tapauksessa ole voinut edes tietää lataajan ikää.

- IP-osoitteesta ei käy ilmi esimerkiksi käyttäjän ikä. Tämä menettely on tällä hetkellä ainut tapa puuttua laittomaan lataamiseen. Valtiovaltaa on pyydetty säätämään vaihtoehtoisia ja pehmeämpiä menettelytapoja, Warner Music Finlandin toimitusjohtaja kuittaa.

Lue lisää aiheesta alla olevien linkkien kautta.

Lähteet: YleX