Hyppää pääsisältöön

Perheenisän tilitys leviää verkossa: Tyttären Chisu-latailuista lähes tonnin lasku

Facebookissa on tänään levinnyt helsinkiläismiehen kertomus tämän 9-vuotiaan tyttären musiikkilatailusta, jonka seurauksena poliisit takavarikoivat tytön koneen.

Pirate Bay mustavalkoinen logo // Kuva: Pirate Bay

Kertomuksen mukaan isä oli vuosi sitten näyttänyt tyttärelleen muutamia hakukoneita, joista tämä voisi kuunnella Chisun uuden levyn kappaleita.

- Seuraavana ehtoona sitten tyttö valitteli löytäneensä kyllä kappaleita, mutta ei saanut niitä jostain syystä toimimaan. Jotain oli kuuleman mukaan saanut "ladattuakin", mutta kappaleet eivät tuottaneet kuin virhe-ilmoituksia tietokoneen näytöllä. Marssimme ostamaan tuon cd:n, isä kirjoittaa.

Viime keväänä mies sai sähköpostia asianajajalta, joka ilmoitti vaativansa korvauksen laittomasti levitetystä äänitallenteesta, jota oli asianajajan mukaan levitetty Pirate Bayssa.

- Sähköpostin mukaan piti maksaa 600 euroa ja allekirjoittaa vaitiolosopimus, jonka mukaan en saa kertoa korvaussummaa tai syytä kenellekään. Mikäli en näin toimi, asianajaja harkitsee syytteen nostamista.

Isä uskoo kyseessä olevan levy-yhtiön ansa. Aamulehti uutisoi helmikuussa, että Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus TTVK teki viime syksynä tehoiskun selvittäen, ketkä kaikki olivat ladanneet Bittorrent-tekniikalla laittomasti Chisun albumin Kun valaistun.

- Otin taustoista selvää ja kävi ilmi, että nämä instanssit olivat itse ladanneet Chisun levyn nettiin ja kyttäsivät siellä ketkä bittinikkarit alkavat sitä laittomasti lataamaan. Tyttäreni lisäksi oli 82 eri IP-osoitetta, jotka saivat samat maksu- ja salassapito vaatimukset kuin minä.

TTVK:n toimitusjohtaja Antti Kotilainen TTVK tyrmää perheenisän väitteen: Chisun albumia ei käytetty syöttinä YleX:lle perheenisän väitteet jyrkästi.

- Chisun albumia ei ole käytetty houkuttimena. Se ei olisi eettisesti, eikä laillisestikaan oikein, Kotilainen painottaa.

Tänä aamuna miehen kertomuksen mukaan kaksi talousrikospuolen konstaapelia tulivat miehen kotiin kotietsintälaput käsissään ja vaativat tyttären tietokonetta mukaansa.

- He sanoivat, että jos maksan sen korvaussumman, tippuvat heidän hanskansa tämän jutun suhteen välittömästi.

Asiasta ensimmäisenä uutisoi MikroPC.

TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen kommentoi aihetta YleX:lle, lue uutinen Lapsen latailusta saatu maksumääräys osa piratismin vastaista tehoiskua – valtaosa maksoi mukisematta .

Muokattu 21.11.2012 kello 12.57: Lisätty Antti Kotilaisen antama lausunto

Lähteet: Facebook