Hyppää pääsisältöön

Suurohjaaja Steven Spielbergin ei annettu ohjata Bond-leffaa

Steven Spielberg olisi kovasti halunnut ohjata 007-seikkailun, mutta ohjaajalle sanottiin tylysti: "ei"!

Steven Spielberg // Kuva: Paramount Pictures

Legendaarinen ohjaaja jo eläessään, Steven Spielgberg, avautui Daily Mailin haastattelussa jälkikäteen ajateltuna hauskasta menneestä hetkestä, kun miestä ei päästetty James Bond-leffan puikkoihin.

Tilanne tapahtui vuosikymmeniä sitten, 1970-luvulla, kun tuolloin vasta nouseva nuori ohjaaja Spielberg lähestyi 007-tuottaja Albert R. Broccolia. Tarkoituksensa oli ehdottaa, josko Spielberg saisi ohjata brittiagentti Bondin seuraavan filkan.

- Menin Broccolin luokse ja kysyin saisinko tehdä yhden leffan... ja hän sanoi "ei", jo tuonakin vuosikymmenenä sellaiset klassikot kuin Tappajahai ja Kolmannen asteen yhteys ohjannut amerikkalaisohjaaja muisteli.

- Enpä ole asiaa sen jälkeen kertaakaan kysynyt. Sen sijaan, menin ja ohjasin Indiana Jones-leffat.

70-luvulta tähän päivään asti leffakuvioissa mukana ollut Spielberg ei myöskään jäänyt katkeraksi Bond-tuotantoa kohtaan - ja itse asiassa nautti viimeisimmästä Bond-filmatisoinnista, Skyfallista.

- Olen nähnyt sen. Ja aion myös katsoa sen toiste, tukuttain hittielokuvia ohjannut, tuottanut, käsikirjoittanut tai muuten vain konsultoinut elokuvamies paalutti.

Lähteet: Digital Spy

 • Kommentti: Suomalaisräppäri varasti biisinsä idean toiselta artistilta ja jäi heti kiinni – popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa

  Popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa

  Suomalaisräppäri varasti biisinsä idean toiselta artistilta ja jäi heti kiinni – popissa matkiminen on tavallista, mutta välillä aika noloa Edin uuden singlen kohdalla häviäjä ei ole kanadalainen indie-artisti, jolta jää saamatta käyttökorvaukset, vaan Edi itse, kirjoittaa YleX:n musiikkitoimittaja Anton Vanha-Majamaa.

 • YleX Aamu Liveshow Tavastialla siirtyy

  Uusi päivämäärä ilmoitetaan mahdollisimman pian.

  Vallitsevan koronatilanteen ja viranomaissuositusten vuoksi YleX Aamu Liveshow siirtyy. Tapahtumaa ei voida järjestää 4. syyskuuta siinä mittakaavassa kuin oli tarkoitus, sillä Tavastialle ei voitaisi ottaa sisään kuin osa lipun lunastaneista. Liput tulevat käymään sellaisinaan uudelle päivämäärälle, joka ilmoitetaan mahdollisimman pian. YleX on yhteydessä lipun hankkineisiin kun tarkempaa tietoa uudesta päivästä on saatavilla.

 • Rajoja rikkova realitysarja YleX Nosteessa alkaa! Tässä ovat kilpailijat

  Realityssa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä.

  YleX Nosteessa on musiikkireality, jossa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä. Uutta viihdeohjelmaa juontavat YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin ja Youtube-tähti Miska Haakana. Ohjelma alkaa YouTubessa, YleX Nosteessa -kanavalla ja Yle Areenassa 6.8.2020.