Hyppää pääsisältöön

Suurohjaaja Steven Spielbergin ei annettu ohjata Bond-leffaa

Steven Spielberg olisi kovasti halunnut ohjata 007-seikkailun, mutta ohjaajalle sanottiin tylysti: "ei"!

Steven Spielberg // Kuva: Paramount Pictures

Legendaarinen ohjaaja jo eläessään, Steven Spielgberg, avautui Daily Mailin haastattelussa jälkikäteen ajateltuna hauskasta menneestä hetkestä, kun miestä ei päästetty James Bond-leffan puikkoihin.

Tilanne tapahtui vuosikymmeniä sitten, 1970-luvulla, kun tuolloin vasta nouseva nuori ohjaaja Spielberg lähestyi 007-tuottaja Albert R. Broccolia. Tarkoituksensa oli ehdottaa, josko Spielberg saisi ohjata brittiagentti Bondin seuraavan filkan.

- Menin Broccolin luokse ja kysyin saisinko tehdä yhden leffan... ja hän sanoi "ei", jo tuonakin vuosikymmenenä sellaiset klassikot kuin Tappajahai ja Kolmannen asteen yhteys ohjannut amerikkalaisohjaaja muisteli.

- Enpä ole asiaa sen jälkeen kertaakaan kysynyt. Sen sijaan, menin ja ohjasin Indiana Jones-leffat.

70-luvulta tähän päivään asti leffakuvioissa mukana ollut Spielberg ei myöskään jäänyt katkeraksi Bond-tuotantoa kohtaan - ja itse asiassa nautti viimeisimmästä Bond-filmatisoinnista, Skyfallista.

- Olen nähnyt sen. Ja aion myös katsoa sen toiste, tukuttain hittielokuvia ohjannut, tuottanut, käsikirjoittanut tai muuten vain konsultoinut elokuvamies paalutti.

Lähteet: Digital Spy