Hyppää pääsisältöön

YleX arvioi: Robin the Movie sulatti skeptikon sydämen

Kuullessani Frontside Ollien luulin, että kyseessä on suuren tuotantokojeiston jekku. Vajaata vuotta myöhemmin näen elokuvan kappaleen esittäjästä, enkä voi kuin hymyillä.

Robin

En ole koskaan ollut kiljuva fanityttö, vaan ennemminkin keikkapaikkojen yleisön keskivaiheilla kädet puuskassa seisova rokkipoliisi, jonka jalkaterä saattaa vaivihkaa vipattaa biitin tahtiin. Tällä samaisella epäilevällä asenteella istahdin elokuvateatterin penkkiin ja valmistauduin faneja kosiskelevaan hypetykseen, jollaista luulin Robin the Movien tarjoilevan.

Inari Niemen ohjaamassa elokuvassa suuri osa tapahtumista kerrotaan Robinia fanittavan nuoren naisen näkökulmasta, ja koko elokuvan ajan höysteenä on humoristisia kuvituksia nuoren naisen näkökulmasta.

Jo ensimmäisen viisiminuuttisen jälkeen skeptikko oli myyty. Leffa alkaa Robinin tarinan esittelyllä – mistä kaikki sai alkunsa, miten popparin ura lähti käyntiin ja millainen taustajoukko ilmiön taustalle kätkeytyy. Jimi Constantine, Maki Kolehmainen, manageri Hannu Sormunen sekä Robinin bändikaverit ovat koko elokuvan ajan merkittävissä roolissa.

Kiljuvat fanityttölaumat ovat vahvasti esillä koko elokuvan ajan, mutta kaikesta uskomattomasta hypetyksestä ja kiljunnasta huolimatta Robin Packalen paljastuu hauskaksi nuoreksi jolpiksi, jonka jalat ovat vahvasti maassa – vaikkakin erivärisissä tennistossuissa. Hittien ja tuotantokoneiston takaa paljastuu hauska ja eheä nuori mies, jolle on suotu kykyä ja karismaa.

Elokuva on kuvattu varsin mielenkiintoiseen aikaan nuoren artistin elämässä, sillä leffan kuvauksien aikaan Robinilla oli työn alla toinen levy ja kirjoittelipa nuorukainen ensimmäisiä omia biisejäänkin. Lisäksi kuvausten aikaan 13-vuotiaan harteilla painoivat huolet äänestä, sillä äänenmurros alkoi tehdä tepposiaan.

Robin the Movie ei ole pelkästään faneille suunnattu ihkutuspläjäys, vaikka leffa varmasti saa monet nuoret fanit ihastumaan idoliinsa vielä lujemmin. Elokuva kuitenkin tarjoilee nuoren artistin tarinan tiukassa ja viihdyttävässä paketissa ja saa varmasti hymyn monen huulille. Robin the Movie on koko perheelle suunnattu hyvän mielen leffa. Skeptikonkin sydän suli.

Elokuvan maailman ensi-ilta on lauantaina 1. joulukuuta Helsingin Hartwall Areenalla ja elokuvateattereihin leffaa pääsee katsomaan 5. joulukuuta.

Lähteet: YleX