Hyppää pääsisältöön

Kuka uskoo ufoihin?

Harva tunnustaa uskovansa ufoihin. Edes Kasmasiinin 1990 haastattelemista lapsista suurin osa ei uskonut lentäviin lautasiin tai humanoideihin. Poikkeuksia kuitenkin löytyi ja heistä tunnetuin oli kenties Rauni-Leena Luukanen (1939-2015). Lääkäri ja ufotutkija Luukanen kertoi olevansa viikottain yhteydessä ufoihin.

Miksi Rauni-Leena Luukanen (myöhemmin Luukanen-Kilde) uskoi ufoihin? Ufoja ja rajatietoa käsittelevien ohjelmien vakiovieras Luukanen on muun muassa kertonut nähneensä ufoja sekä tutustuneensa Yhdysvaltain tiedustelupalvelun salaisiin pöytäkirjoihin, jotka kertovat eri maiden viranomaisten ufohavainnoista.

Vuonna 1995 Luukanen oli koolla kansainvälisen ja kirjavan joukon kanssa Tulisielu-keskusteluohjelmassa. Mukana oli ufojen kontaktihenkilöitä, jotka kertoivat fyysistä ja henkisistä kokemuksistaan ufojen kanssa. Esimerkiksi Pietarin kansainvälisen ufotutkimuskeskuksen johtaja Valery Ouvarov kertoi saaneensa ufoilta selkäleikkauksen Georgiassa vuonna 1992.

Tulisielussa keskusteltiin myös siitä, miksi toiset näkevät ja ovat yhteyksissä ufoihin – toisin kuin suurin osa maailman väestöstä. Luukasella oli oma teoriansa:

"Ufo-olennot ottavat yhteyttä "omiinsa" eli ihmisiin, joilla on sama energia ja jotka ovat olleet yhteydessä heihin aikaisemmassa elämässä."

Täysi kuu -keskusteluohjelmassa Luukanen valotti seuraavaa elämäänsä ja kertoi, että hän on saanut tiedon, jonka mukaan hänestä tulee intialaisnainen, jolla on kymmenen lasta. Luukanen valisti, että tämä rooli, jossa hän tulee vain antamaan rakkautta, oli henkisesti kaikkein korkein rooli, jossa ihminen voi olla.

Täysi kuussa Luukasen keskustelukumppaneina olivat sairaalapastori Harri Helle sekä filosofi Esa Saarinen. Keskustelu ei pyörinyt pelkästään ufotiedossa vaan kolmikko sivusi myös muun muassa uskontoa, kirkon ryvettymistä sekä henkiparannusta.

Luukanen heitti ilmoille ajatuksen siitä, että ufotietoa pimitetään kansalaisilta uskonnon takia.

Kommentit