Hyppää pääsisältöön

Satojen autojen kolarisuma pääkaupunkiseudulla helmikuussa 2012

Pääkaupunkiseudun liikenteessä oli helmikuussa 2012 pahin kolarisuma vuosikausiin. Pöllyävä pakkaslumi hämärsi näkyvyyden ja liukasti tiet. Kolareita tuli poliisin tietoon 260 ja sairaaloihin vietiin kymmeniä loukkaantuneita. Kolarisuman tutkinta ja kolariautojen korjaus kesti useita viikkoja.

Runsas lumentulo, liukkaat tiet ja tuuli sotkivat pääkaupunkiseudun liikenteen täysin perjantaina 3.2.2012. Pahin tilanne oli Lahdenväylällä, jossa sattui kymmenien autojen ketjukolari.

Vielä seuraavana päivänä sairaalahoidossa oli parikymmentä kolaroinneissa loukkaantunutta. Huono liikennesää jatkui edelleen ja poliisi suositti autojen jättämistä kotiin.

Kolarisuman tutkinta ja autojen korjaus kesti viikkoja. Lahdenväylän ketjukolarissa mukana olleet selvisivät pääosin huomautuksilla. Poliisi perusteli sakottamatta jättämistä sillä, että keliolosuhteet kolaripaikalla olivat poikkeuksellisen huonot.

Teksti: Elina Yli-Ojanperä ja Yle Uutiset

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto