Hyppää pääsisältöön

Vuoden 2012 Trolli-Finlandia -ehdokkaat julkaistu

Trolli-Finlandia -palkinto jaetaan tänä vuonna toista kertaa. Palkinto myönnetään vuoden ansioikkaimmalle trollaukselle, ja esivalintalautakunta on ilokseen huomannut trollauksen tulleen marginaalista valtavirtaan.

Trolleja // Kuva: cali4beach via Flickr / Creative Commons

Trollaaminen on toisten tahallista provosoimista ja siitä saa revittyä runsaasti hupia, mikäli sen osaa tehdä oikein. Nyt vuoden ansioitunein trollaaja palkitaan.

Trolli-Finlandia -palkinnon esivalintalautakunta on ollut ilmeisen ilahtunut, sillä trollaamista on kuluneen vuoden aikana käytetty menestyksekkäästi politiikassa, yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa, taiteessa, viihteessä, journalismissa ja mainonnassa. Samaan aikaan esivalintalautakunta ilmaisee huolensa kansalaistrollaamisen hiipumisesta, sillä ehdokkaiden joukossa ei tänä vuonna näy yhtäkään nettifoorumeilta noussutta kuningastrollia.

Ehdokkaat vuoden 2012 Trolli-Finlandia -palkinnon saajaksi ovat:

1: Juha Leinosen Per Looks-verkkosivu

Perussuomalaisten kunnallisvaaliehdokkaiden kuvista rakennettu kuvagalleria herätti runsaasti paheksuntaa mediassa ja keskustelupalstat kävivät aiheesta kuumina.

2:Erkko Lyytinen ja Suomen Marsalkka-elokuvahanke

Tammikuussa YLE tiedotti tuottavansa kansainvälisenä hankkeena teatteri- ja tv-levitykseen englanninkielisen kokoillan elokuvan C. G. E. Mannerheimistä. Hanke herätti runsaasti keskustelua.

3: Dosentti Johan Bäckmanin media- ja propagandasirkus

- Jos puhun Venäjän mediassa, niin voin siellä rähjätä, että Suomessa lapset laitetaan keskitysleiriin. Kyllä se vastaanottaja ymmärtää informaation, kun se on siinä tunteellisessa kontekstissa, Bäckman kertoi Yle Uutisille.

4: Saul Schubakin lapsilisäkommentti Facebookissa

Saul Schubakin pienen piirin Facebook-trolli lähti lapasesta ja poliitikonalku joutui mediamyrskyn silmään. Shubak piti sitkeästi kiinni käsityksestään, että vähävaraisille lapsilisät ovat syy tehdä lapsia.

5: We Love Helsingin Juhannustanssi-gate

Kaikki alkoi Facebook-viestistä We Love Helsingin seinälle: "Hei! Olisin kaivannut etukäteen tietoa siitä, että kyseessä oli eksklusiivisesti heteroseksuaaleille suunnatut tanssit, jotta olisin osannut jättää tulematta. Olen pitänyt tätä We Love Helsinkiä -konseptia raikkaana, enkä siksi osannut odottaa hetero-eksklusiivisuutta."

Joulukuussa jaettavan Trolli-Finlandia palkinnon saajan päättää Ajoneuvos-ohjelman isäntänä tunnettu mediapersoona ja online-myyntijohtaja Jussi Halli.

Trolli-Finlandia on vuodesta 2011 lähtien jaettu palkinto vuoden ansiokkaimmasta suomalaisesta trollauksesta.

Muokattu: Jani Leinosen Ronald McDonald -teloitus poistettiin ehdokkaista Trolli-Finlandia Facebook-sivustolta saatujen tietojen mukaan.

Lähteet: Trolli-Finlandian lehdistötiedote