Hyppää pääsisältöön

TTVK perui vaatimuksensa Chisugate-tapauksessa – poliisi ei enää tutki

Chisun musiikkia ladannut tyttö pääsi pälkähästä.

Chisu Ilosaarirockissa 2012 // Kuva: Tomi Mikola

Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus TTVK on perunut kanteensa koskien nyt 10-vuotiaan tytön piratismiepäilyä, vahvistaa rikosylitarkastaja Markku Nisula Helsingin poliisistaYle Uutisille. Kyseessä on asianomistajarikos, joten TTVK:n peruttua vaatimuksensa, asian esitutkinta on lopetettu.

- Asia jäi kesken, mutta koska vaatimuksia ei enää ole, selvitys on nyt loppunut, Nisula sanoo.

Nisulan mukaan oli joitakin viitteitä siitä, kuka takavarikoitua tietokonetta käytti, mutta hän ei kommentoi asiaa tarkemmin juuri keskenjääneen ja päättyneen tutkinnan takia.

Tutkinnan taustalla oli viimesyksyinen Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskuksen tehoisku. Tuolloin kiinni jäi 28 suomalaiskonetta. Yksi niistä oli helsinkiläisperheen kone. Perheen isän mukaan kone oli ollut lähinnä perheen tuolloin 9-vuotiaan tytön käytössä. Helsinkiläistytön epäiltiin syyllistyneen musiikin laittomaan lataamiseen internetistä eli tekijänoikeusrikokseen hänen hankittuaan laulaja Chisun musiikkia. Koneen takavarikointi oli poliisin mukaan ainoa keino selvittää kuka konetta käytti.

Tytön isä ja Chisu kohtaavat ja keskustelevat aiheesta A-Studio: Streamin 9-vuotiaan lataajatytön isä ja Chisu kohtaavat suorassa lähetyksessä.

Tytön isä ja TTVK ovat tehneet korvauksista sopimuksen, jonka perusteella korvauksia maksetaan 300 euroa, eli puolet alkuperäisesti vaaditusta summasta.

Lähteet: Yle Uutiset