Hyppää pääsisältöön

Linnan juhlat 2011

Vuoden 2011 itsenäisyyspäivän vastaanotolla juhlittiin viimeistä kertaa Tarja Halosen emännöimänä. Juhlan teemoina olivat Haloselle tärkeät asiat kuten tasa-arvo ja suvaitsevaisuus. Linnassa nähtiin tuttuun tapaan upeita iltapukuja ja kansakunnan kermaa. Paikalla olivat myös kaikki tulevien presidentinvaalien ehdokkaat.

Vuonna 2011 opetusneuvos Antti Henttonen kätteli ensimmäisenä Linnan juhlia isännöivän presidenttiparin. 17-vuotiaana karjalaispoikana hän lähti vapaaehtoisena talvisotaan. Nykyään Henttonen jatkaa vapaaehtoisuutta Sotaveteraaniliitossa.

Viime vuosina ensimmäisenä vieraana presidentti on vastaanottanut Mannerheim-ristin ritarin, mutta tänä vuonna yhtään ei osallistunut juhliin.

Illan aikana haastateltavina nähtiin mm. Outi Heiskanen, Mikael Granlund, Michael Monroe, Jenni Vartiainen, Tuomas Kyro, Ismo Alanko ja Peter Vesterbacka.

Juhlavieraita tanssitti Osmo Ikonen ja Combo-yhtye, joiden cover-hitit saivat vieraisiin vauhtia.

Linnan juhlien asuja oli kommentoimassa suunnittelija Hanna Sarén. Hän kehui juhlaväen korkeatasoista ja monipuolista iltapukupukeutumista. Hollywood tyylittely ja glamour näkyivät linnassa, mutta myös yksinkertaisuus ja modernius. Huomiota keräsi mm. Jenni Vartiaisen näyttävä oranssi iltapuku sekä Teija Vesterbackan Angry birds -aiheinen puku.

Teksti: Yle uutiset & Heidi Sommar