Hyppää pääsisältöön

Miitta-tädin joulukalenteri

"Ollaanks me luovassa vireessä, ollaanks me avoimena kaikelle uudelle? Hei, minä olen Miitta-täti. Hiljaa, täti puhuu!" Miitta-tädin joulukalenteri on jäänyt katsojien mieleen joko hillittömän hauskana tai suorastaan pelottavana.

Miitta-tädin puuhaamossa ei ole epäselvää, kuka on ohjelman tähti. Tosin tädille on jäänyt hieman epäselväksi, miksi hänet on pyydetty vetämään lasten askartelukerhoa.

Onneksi kerholaiset Kari, Anna, Sami, Marjut, Mirre, Joona ja Anssi ovat ymmärtäväisiä lapsia ja ihastelevat kuuliaisesti tädin aikaansaannoksia. Täti saa myös rauhassa töksäytellä asioita ääneen taikka vaipua syvälle muistojensa syövereihin.

Ohjelmanteko saattaa olla tädiltä välistä aivan hakusessa mutta lapsilta ei milloinkaan - ohjaajaltaan salaa he yltävät kaikenlaisiin saavutuksiin. Jossakin vaiheessa täti järkytyksekseen ymmärtää varastaneensa ohjelman, joka oli tarkoitettu lapsille. Hän masentuu.

Jouluaaton lähestyessä täti jälleen virkistyy. Vielä ehtii vetää niskaan punanutun taikka strassit ja hassutella! Jouluaattona pukukoodi on kuitenkin perinteisempi: on aika sonnustautua ajanlaskumme alun vaatteisiin.

Teksti: Petra Himberg

Tekijänoikeudellisista syistä sarjan jaksoista julkaistaan Elävässä arkistossa vain otteita.

Kommentit

Uusimmat sisällöt - Elävä arkisto