Hyppää pääsisältöön

Supertähtien vaatteita huutokaupattiin: Madonnan tötterö-rintaliivien hintalappu 50 000 dollaria

Lontoon maineikkaalla Christiesin huutokauppakamarilla kaupattiin korkein hinnoin läjä musiikin ja elokuvien supertähdille kuulunutta kampetta.

Jean-Paul Gaultierin Madonnalle suunnittelema "tötterökorsetti" // Kuva: EPA/ANDY RAIN

Hintavimman huutokohteen tittelin starahuutokaupassa vei Madonnan tötterömallinen "rintaliivi-korsetti-asuste". Ikinuoren popparin Blonde Ambition-kiertueella vuonna 1990 käyttämä ikoninen yläosa huudettiin peräti 32 000 punnalla, eli melkein 40 000 eurolla. Ranskalaisen muotisuunnittelijan Jean-Paul Gaultierin luomuksen odotettiin alunperin keräävän "vain" 12-18 tuhatta puntaa.

Muita mielenkiintoisia huutokohteita kaupan edustivat muun muassa ex-Beatle John Lennonin paita, joka huudettiin noin 11 000 punnalla (noin 13 500 eurolla), sekä The Rolling Stonesin laulajan Mick Jaggerin valkoinen haalari, jonka myyntihinnaksi muotoutui 20 000 puntaa (noin 24 000 euroa).

Ossie Clarkin suunnittelema Rollari-vaate oli yksi huutokaupan vanhimmista, sillä Jagger käytti sitä niinkin kauan sitten kuin vuonna 1972 yhtyeen Amerikan kiertueella.

Musavermeiden lisäksi myös elokuvarompetta oli tarjolla. Muun muassa Indiana Jones-leffoista tutut piiska ja Graalin malja huudettiin molemmat kymmenien tonnien hintaan. Uusimmasta James Bond-leffa Skyfallista "tuttu" ilmoitusmerkki puolestaan keräsi peräti kolme kertaa odotettua suuremman rahapotin - plakaati huudettiin lähes 9 000 punnalla, eli euroissa noin kymppitonnilla.

Lähteet: Digital Spy