Hyppää pääsisältöön

Jätkäjätkät-kaksikko opastaa uudella hitillään perusasioiden pariin

Asa Foetidan ja Puppa J:n Sisään ja ulos soi Uuden musiikin iltavuoron Viikon tehona.Kuuntele näyte:

rap-artisti Asa // Kuva: Hanne Kautto / YleX

Suomiräpin renesanssimies Asa on ottanut mukaan tulevan levynsä koukuttavimmalle kappaleelleen Jätkäjätkät-kollektiivista tunnetun reggaemies Puppa J:n, ja onnistuminen on yhtä taattua kuin hengittäminen.

Asa Foetida -nimen alla mixtapejulkaisuja aikaisemmin tehnyt Matti Salo on ovelasti lainannut Guns N' Roses -albumisarjakaksikolta nimeä ja ristinyt perjantaina 7.12. julkaistavan tuotoksensa Use Your Illusions III:ksi. Kyseessä on pätevien studiomuusikkojen kanssa rakennettu orgaaninen kokonaisuus. Sen syövereistä löytyy koukuttava kappale nimeltään Sisään ja ulos, joka kertoo psykedeelisesti maalailevaa tarinaa _Gloria_sta, aistien herkistymisestä, hetkessä elämisestä sekä elämän perusasioista.

Antaako kappale talven kylmyyden ja pimeyden keskelle voimaa sekä kesäistä toivoa, vai luoko se lähinnä hengenahdistusta ja hyperventilaatiokohtauksia?

Kuuntele biisi kokonaisuudessaan arkipäivisin n. klo 10.40 ja kommentoi alle, shoutboxiin tai tekstiviestillä 17176 (0,40€).

 • YleX Aamu Liveshow Tavastialla siirtyy

  Uusi päivämäärä ilmoitetaan mahdollisimman pian.

  Vallitsevan koronatilanteen ja viranomaissuositusten vuoksi YleX Aamu Liveshow siirtyy. Tapahtumaa ei voida järjestää 4. syyskuuta siinä mittakaavassa kuin oli tarkoitus, sillä Tavastialle ei voitaisi ottaa sisään kuin osa lipun lunastaneista. Liput tulevat käymään sellaisinaan uudelle päivämäärälle, joka ilmoitetaan mahdollisimman pian. YleX on yhteydessä lipun hankkineisiin kun tarkempaa tietoa uudesta päivästä on saatavilla.

 • Rajoja rikkova realitysarja YleX Nosteessa alkaa! Tässä ovat kilpailijat

  Realityssa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä.

  YleX Nosteessa on musiikkireality, jossa haetaan uutta musiikkimaailman nousevaa tähteä. Uutta viihdeohjelmaa juontavat YleX:n musiikkitoimittaja Katri Norrlin ja Youtube-tähti Miska Haakana. Ohjelma alkaa YouTubessa, YleX Nosteessa -kanavalla ja Yle Areenassa 6.8.2020.

 • Nelli Matula tähtää supertähdeksi, eikä vielä halua puhua musiikkialan epätasa-arvosta – “Jos suututat väärän ihmisen, se saattaa olla siinä”

  Nelli Matulan suosiolla on myös varjopuolensa.

  Nelli Matula tähtää supertähdeksi, eikä vielä halua puhua musiikkialan epätasa-arvosta – “Jos suututat väärän ihmisen, se saattaa olla siinä” 24-vuotias poppari puhui YleX:lle visioista, “bränditasapainosta” ja siitä, miten noustaan Suomen tunnetuimmaksi uudeksi artistiksi. Suosiolla on myös varjopuolensa. Seiskan paparazzi päivysti kerran kaksi viikkoa pusikossa hänen etuovellaan. Stalkerit ovat piinanneet verkossa ja kasvotusten.